Na gostovanju pri Celju Pivovarni Laško v Zlatorogu so Mariborčani zmagali s 33:30, spodrsljaj Gorenja pa je izkoristil Cimos, ki je doma premagal Trimo (37:31) in se Velenjčanom približal samo na tri točke zaostanka.

V zadnjem krogu rednega dela ligaškega tekmovanja so Celjani 3. marca v mariborski dvorani Tabor izgubili s 26:27, v soboto pa so si v domačem Zlatorogu privoščili še eno sramoto. "Mariborčanom se moramo maščevati za poraz v Taboru. In to z obrestmi," je pred tekmo napovedoval direktor celjskega kluba Roman Pungartnik, a namesto zmage so pivovarji doživeli že sedmi poraz v letošnji ligi. Aktualne prvake je pokopal njihov nekdanji igralec Dragan Gajič (med tednom je v Montpellierju uspešno opravil zdravniške preglede in bil predstavljen kot okrepitev), ki je dosegel devet zadetkov.

Neuspeh Gorenja v Škofji Loki je dobro izkoristil Cimos, ki je doma premagal Trimo. Za goste je bil najbolj usoden njihov nekdanji igralec Sebastian Skube (7 zadetkov), tekma pa je bila odločena že v prvem polčasu, ko so Koprčani nekajkrat povedli s sedmimi zadetki prednosti (14:7, 15:8, 17:10, 19:12).