S tem je potrdil, da je pravi naslednik Adama Malysza, ki se je od svetovnega pokala poslovil s tretjim mestom. Med njiju se je zrinil Slovenec Robert Kranjec (z 224,5 metra najdaljši polet dneva), a je imel toliko odbitka zaradi pomoči vetra, da je slavil Stoch z devet metrov krajšim poletom. "Nisem naslednik Malysza. Adam je le eden in edini," je dejal 23-letni Kamil Stoch.

Robert Kranjec je držal obljubo, da bo premagal Avstrijce, čeprav po poskusni seriji (183 m) ni kazalo, da bo to njegova nedelja. "Polet je bil v skladu z mojimi sposobnostmi, videl sem že črto 230 metrov in pričakoval, da bom šel čez njo. Stoch je zmago zaslužil, jaz jo bom imel takrat, ko si jo bom dejansko zaslužil," je povedal 29-letni Robert Kranjec, ki je zadovoljen z dosežki od Osla naprej, zato je pozabil na slabši del sezone. Želel si je bolj stabilno sezono, razloge za nihanja pa našel v opremi in denarju. "Na začetku sezone sem imel le en zelen kombinezon, vso sezono jih porabim pet, Nemec Schmitt jih je dobil 27. Če sem profesionalec, pričakujem, da bodo tudi na Smučarski zvezi Slovenije spoštovali pogodbo. Zadnji denar od njih sem dobil za november, tudi jaz moram plačati račune za elektriko, hrano, vodo... Hvala bogu, da je vsaj žena Špela zaposlena in imam službo na policiji," je bil oster leteči Kranjčan, ki si želi, da bi nadaljeval delo s selektorjem Zupanom.

Peter Prevc je bil s 17. mestom tako kot večino sezone drugi pilot slovenske zračne flote. "Razmere so bile težke, v zraku sem se trudil po najboljših močeh. Kakovost mojih skokov v letošnji sezoni se je dvignila. Zelo sem napredoval v skupni razvrstitvi, žal je bila na začetku sezone štiri tekme luknja brez točk. Uvrstitev med najboljših deset je zame še prehud zalogaj, sem bil pa tam že na poletnih tekmah," je bil po tradiciji kratek 18-letni tekmovalec iz Dolenje vasi v Selški dolini, ki se že danes seli v šolske klopi, saj ga čaka matura.

Ker je Jurij Tepeš v poskusni seriji postavil osebni rekord 210,5 metra, je imel veliko večja pričakovanja od 21. mesta za skok 159,5 metra. "Potem ko sem v poskusni seriji končno ukrotil kombinezon, v katerem sem imel v Planici težave, so bile na tekmi razmere tako obupno slabe, da sem komaj prilezel čez hrbtišče. Sem član ekipe B, za katero menim, da smo delali dobro, bomo videli, kaj nam bodo pripravili," je menil Jurij Tepeš, ki upa, da si bo z denarnimi nagradami s tekem (16.400 švicarskih frankov bruto) lahko kupil motor in privoščil oddih na morju na slovenski obali.

Jernej Damjan (24. mesto) je bil žrtev vetra v skupini prvih desetih tekmovalcev. "Skok ni bil slab, a je bilo tako, kot bi skočil v prazno. Za menoj je težka sezona, saj sem na snegu začel skakati 28. decembra. Brez prave osnove sem hitro našel stalnost, zato sem kar zadovoljen," je povedal Jernej Damjan in napoved odhoda Zupana pospremil z besedami, "to je njegova odločitev, vsi smo profesionalci, želim mu vse najboljše. Hvala za vse, kar smo skupaj dosegli."