Zakaj ste napovedali slovo z mesta selektorja slovenske reprezentance?

Že med sezono sem bil večkrat v položaju, ko je bilo treba veliko energije vlagati v stvari, ki niso v pristojnosti trenerjev. Opozicija je zadnja leta zelo trdo delala, velikokrat se je to preneslo na tekmovalce. Prevečkrat smo bili pod pritiskom. Vem, da je trenersko delo odgovorno, vendar včasih sem si želel malo več zaupanja. V takšnih razmerah ne bom več nadaljeval. V Sloveniji sem to že doživel, ko smo šli iz leta 2005 z odličnimi rezultati v olimpijsko sezono 2006. Tedaj smo bili odlično pripravljeni, a nam je opozicija, če se izrazim politično, naredila tako negativno vzdušje, da v naslednji sezoni nismo uspeli narediti prav nič.

Ali odhajate za trenerja v tujino?

Nikamor ne odhajam, ker do začetka dogajanja v Planici še nihče ni vedel za moj odhod. Smučarske skoke imam rad, še naprej želim delati doma, a le dolgoročno. Morda smo s kolajno iz Osla naredili velik premik. Pripravljen sem na pogovor, pustimo si še nekaj časa, a na tak način nisem pripravljen več delati.

Torej so še možnosti, da ostanete selektor.

Nekaj odstotkov.

Kdo so krivci, da ste se odločili za odstop?

Srž problema je Smučarska zveza Slovenije, kjer niso bolj lojalni in povezovalni. Negativno vzdušje se prenaša do tekmovalcev in klubov. Govori se le, da so povsod napake, zato je tudi tisto, kar je bilo narejenega dobro, prikazano kot slabo.

Kaj boste počeli, če ne boste več trener?

Moj cilj je bil končati sezono v čim boljši luči. Za naprej še nisem razmišljal, zato mi boste morali dati malo časa. Formalno sem rekel, da ne bom več delal v takšnem vzdušju.

Koliko plač vam je še dolžna Smučarska zveza Slovenije?

Ne vem, ker sem bil tako malo doma, da nisem imel časa pogledati na račun. Ker so bila v zadnjih letih izplačila redna, sem prepričan, da bom dobil vse, kar mi pripada po pogodbi.