Pred začetkom tekme je Krimova kapetanka Ljudmila Bodnjeva ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću podelila rokometno žogo s podpisi vseh igralk, ta pa je trenerko Marto Bon (jutri bo praznovala 49. rojstni dan) ob njenem evropskem slovesu obdaril s šopkom rož in praktičnim darilom. Do žog s podpisi igralk je prišlo tudi 50 navijačev, kajti domači klub je pod petdeset sedežev v Stožicah skril rokometne žoge. Med polčasom je sledila še ena podelitev: klubska prokuristka Tanja Polajnar (včeraj je imela rojstni dan) je izročila šopek rož odhajajoči Barbari Varlec, ki je v blaženem stanju, njen življenjski sopotnik in srbski rokometaš Vuk Lazović (sezono je začel v dresu španskega kluba Antequera, vendar ga je zapustil zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti in poškodbe hrbta) pa je bil prejšnji teden na preizkusu v Celju Pivovarni Laško.

Na igrišču je bilo za gostiteljice precej manj slovesno, kajti Oltchim je že v četrti minuti povedel kar s 4:0. Krimovke so jih sicer ujele pri izidu 6:6, a nato so Romunke v šestih minutah naredile delni izid 6:0. Predvsem po zaslugi vratarke Jelene Grubišić (skupaj 18 obramb; toliko na nasprotni strani tudi Talida Tolnai) so dekleta z Galjevice poskrbela za novo izenačenje - 17:17 v predzadnji minuti prvega polčasa. Šele v 38. minuti si je Krim Mercator priigral prvo vodstvo na tekmi (22:21), sedem minut pozneje pa prvič tri zadetke prednosti (28:25). Nato sta si Krimova klop in zapisnikarska miza privoščila nekajminutno nenavadno spanje. Potem ko sta švedska sodnika razveljavila Oltchimov zadetek za zmanjšanje zaostanka na 26:27, njune poteze (z izjemo romunske klopi, ki pa je zvito molčala) pa nista opazila niti domači tabor niti uradne osebe za zapisnikarsko mizo, ki so na semaforju zabeležile zadetek kot veljaven.

Nekajminutno napačno vodenje izida v Krimovo škodo se je končalo šele ob posredovanju domačih novinarjev, ki so strokovni štab kluba z Galjevice opozorili na napačen izid, nato pa so ga pristojni za to opravilo popravili tudi na semaforju. Romunke so se nato spet približale le na dva zadetka zaostanka (27:29), nato pa je sledil njihov strelski post, dolg več kot devet minut. V tem času so krimovke dosegle šest zadetkov zapored, povedle s 35:27 in evropsko sezono končale s prestižnim uspehom proti lanskim finalistkam lige prvakinj, ki pa so v Ljubljani nastopile v precej oslabljeni zasedbi (brez Cristine Neagu, Stelute Luce, Valerie Bese, Ade Nechite...).

"Ne, ni se bilo težko motivirati za tekmo, čeprav ni odločala o ničemer. Kajti igralke smo profesionalke in igramo vedno do konca," je pojasnila junakinja tekme, hrvaška reprezentančna vratarka Jelena Grubišić. Ena najboljših evropskih vratark je takole ocenila razplet dvoboja v Stožicah: "Želele smo se z zmago posloviti od domačih navijačev, ki so nam skozi celotno sezono zvesto stali ob strani. Tekmo smo slabo začele, obramba ni dobro delovala, prav tako ne tudi napad. Toda v drugem polčasu smo poskrbele za preobrat, vložile še zadnje atome moči in se od Evrope dostojno poslovile z zmago."

Liga prvakinj, 6. (zadnji) krog drugega dela, skupina 1: Krim Mercator - Oltchim Valcea 37:30 (17:19), Budućnost - Itxako 30:22 (15:13), končni vrstni red: Budućnost 8, Itxako 8, Krim Mercator 4, Oltchim Valcea 4, skupina 2: Leipzig - Dinamo Volgograd 23:26 (13:12), Györi - Larvik 18:24 (9:12), končni vrstni red: Györi 10, Larvik 10, Dinamo Volgograd 4, Leipzig 0.