Že nekaj let se borimo z negativističnim vzdušjem okrog Matjaža in mene. To pobere ogromno energije, fantje čutijo, berejo in so zaradi tega bolj labilni," je izstrelil Franci Petek in potrdil, da s funkcije odstopa v paketu z Zupanom, "cilj je priti v prvo ligo skakalnih narodov, trenutno nam vsi priznavajo, da smo med najmočnejšimi. Za takšen korak mora biti popolno zaupanje vseh, ki delajo v skokih, a tega ni."

V soboto je Petek v nastopu pred televizijsko kamero omenil, da je nemogoče delati v negativnem vzdušju, ki ga že tri leta s pritiskom ustvarjajo nekateri mediji. Ko smo včeraj zahtevali, naj jih imenuje, je stisnil rep med noge z besedami: "Mediji niste nič krivi, vi ste neodvisni, gre za različne poglede in nelojalnost znotraj skakalnega kroga. V takem vzdušju je nemogoče delati. Moti me, da tisti, ki moramo skupaj delati, temu podležejo ali celo spodbujajo takšno razmišljanje."

Petek pravi, da ni obupal zaradi rezultatov, ampak pravi, da v svetovni vrh prihaja slovenski val. Čeprav je Slovenija šele sedma v pokalu narodov, trdi, da je po moči že tretja reprezentanca sveta. "Tega nisem rekel jaz, ampak tuji strokovnjaki. Hofer in Kojonkoski sta dejala, da prihaja slovenski val. Zgodil se bo, čeprav ne bom zraven. Na SZS imamo preveč različna mnenja, da bi lahko stopili na plin," je dodal Petek. Poudaril je, da bo ostal v smučarskih skokih: "To je moje življenje. Želim ostati v pedagogiki."