Zmaga je bila rezervirana za Avstrijo (Andreas Kofler: "Ni bilo enostavno, ker so zelo dobro leteli Norvežani, Slovenci in Poljaki."), drugo mesto pa za Norveško (Tom Hilde: "Trenutno je Avstrijce nemogoče premagati, ker sestavijo osem odličnih skokov."). Slovenija je bila po zadržanem začetku s skokoma Prevca in Damjana na šestem in sedmem mestu, a sta Tepeš in Kranjec na krilih spodbude 21.000 navijačev slovensko zračno eskadriljo že do polčasa pripeljal do tretjega mesta. Stopničk v drugi seriji niso le branili, ampak so z ofenzivo le še povečevali prednost pred Poljaki in Nemci.

Kranjec je bil pravi kapitan slovenskih lovcev na daljave, saj je že v poskusni seriji poletel do 228 metrov, na tekmi pa konkurenci ubil vsako upanje, da bi domačo floto zrinila z odra za zmagovalce. "Super, ker sem prvič član ekipe, ki je na poletih na stopničkah. Od prvega skoka sem dobil potreben občutek, da sem zaupal v svoje sposobnosti. Največ mi pomenita dve stvari: kot ekipa smo bili tretji, obenem sem bil po dosežkih zraven Schlierenzauerja. To je potrditev, da smo si kolajno v Oslu zaslužili, ne pa tako, kot ste pisali nekateri časniki, da smo jo dobili po sreči. Hvala," je izstrelil Robert Kranjec in tako hitro odvihral iz šotora, v katerem je bilo tiskovno središče, da nismo mogli postaviti niti enega vprašanja več.

Potem ko so Juriju Tepešu v poskusni seriji znova tako nihale smuči, da se je le zaradi znanja akrobatike rešil padca, je še enkrat potrdil, da je odličen tekmovalec (206, 207 m - izenačenje osebnega rekorda). "Dva odlična skoka. Upam, da ne bom več počel takšnih neumnosti kot v poskusni seriji, ko sem preveč pritisnil in skoraj zgrmel na nos. Ko smo imeli prednost pred tekmeci, ni bilo treme, ampak le sproščenost, kar je prineslo dolge polete," je povedal Jurij Tepeš, ki je prvič letel s helikopterjem, "lepše je leteti na letalnici. Če ne bi užival v skokih, bi letal s helikopterjem." In jo mahnil na obilno kosilo, kjer glavna jed ni bila solata, ampak največji možni zrezek. Ker zelo pazi na težo, se je sploh prvič v letošnji zimi najedel do sitega.

Jernej Damjan je imel nasmeh do ušes, saj je v finalu z 220,5 metra na smetišče zgodovine poslal osebni rekord 214,5 metra: "Prvi polet je bil slab, žal mi je bilo za celotno ekipo, a sem se jim oddolžil v drugi seriji. Končno sem podrl osebni rekord, ki je imel že kar dolgo brado. Bil sem celo malo presenečen, ker me je neslo že v ravnino, zdaj vsaj vem, kako so videti v Planici rekordni dosežki. V Oslu je bilo več gledalcev, tukaj je toliko lepše, ker se je to zgodilo doma. Če naredim pravi skok, ni več velika težava dosežek čez 200 metrov. Rekordni polet sicer ni bil naj skok sezone, bilo jih je še kar nekaj, vendar ne na velikankah." Peter Prevc je imel težave zaradi nizkega zaletišča: "Iz poletov sem izvlekel maksimum, zato sem zadovoljen. Noro vzdušje, saj sem gledalce slišal na vrh zaletišča."