Krimovke so si na tekmi, ki ni odločala o ničemer več, želele predvsem zmago z vsaj petimi goli razlike, ki bi jih vsaj dvignila z zadnjega na tretje mesto v skupini. Po negotovih 45 minutah so domačinke nato z "blitzkriegom" prišle do želenega vodstva, ki so ga v zadnjih minutah znale zadržati ter se tako lepo posloviti od navijačev. Hkrati so tudi trenerki Marti Bon ob zadnji evropski tekmi na Krimovem stolčku pripravile primerno darilo.

Bonova tokrat ni mogla računati na Barbaro Varlec, ki je sezono že končala zaradi nosečnosti, in Dragano Cvijić, ki je že dlje časa poškodovana, tokrat pa je bila spet v kadru mlada Ines Guberinić. Tekmo je začela sedmerka, v kateri so bile vratarka Jelena Grubišić, krili Olga Čečkova in Maja Zrnec, krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva in zunanje igralke Tamara Mavsar (organizatorka), Andrea Lekić (levo) in Andrea Penezić (desno).

Po slabem začetku (0:4) je Bonova iz igre povlekla Mavsarjevo in na igrišče poslala ne povsem pripravljeno Marino Vergeljuk, kar se je takoj obrestovalo, saj so domače znižale na 4:5 v sedmi minuti, dve minuti pozneje pa izenačile na 6:6. Toda takoj zatem je sledil nov mrk v domačem napadu, kar so gostje unovčile in s šestimi zaporednimi goli ušle na 12:6.

Z novimi menjavami je domača trenerka učvrstila obrambo, ki je pomagala k domači seriji golov. V 20. minuti je Mavsarjeva s sedemmetrovke zadela za 12:13. Kazalo je, da so gostiteljice končno našle pravi ritem, vendar še pred zaključkom polčasa spet zapravljale napad za napadom, gostje so s hitrimi protinapadi ušle na 16:13, en gol manj (kljub vmesnemu izenačenju na 17:17) pa so nesle na glavni odmor.

Drugi polčas se je začel s precej raztrgano in kaotično igro na obeh straneh, tako da so v rahli prednosti ostale Romunke. V 38. minuti so slovenske prvakinje z zadetkom Bodnjeve prvič na tekmi povedle (22:21), v 42. minuti pa prvič vodile za dva zadetka (25:23).

V teh trenutkih so prednost zadetka ali dveh držale predvsem s protinapadi, v 48. minuti so z golom Vergeljukove prednost še povišale na 30:27, Alja Koren pa je v 50. zadela za 31:27. Gostiteljice so si želele predvsem zmage z vsaj petimi goli razlike, saj bi v tem primeru tekmovanje končale na tretjem mestu v skupini.

Do želenega naskoka so prišle v 52. minuti, ko je zadela Ariane Geissmann (32:27), za še izdatnejše vodstvo ob dobri domači predstavi in slabih gostjah pa sta poskrbeli Vergeljukova in Penezićeva (34:27). Ko je Maja Zrnec zadela za 35:27, je bil zmagovalec dokončno odločen, tretje mesto pa dobljeno.