Nove točke svetovnega pokala je osvojila tudi Teja Gregorin (2:54,0/5), ki je osvojila 23. mesto. Andreja Mali (6:10,1/8) je bila 51., Tadeja Brankovič Likozar pa na tekmi ni nastopila. Slovenki sta boljši uvrstitvi, obe sta svoja dosežka iz sprinta pokvarili, zapravili pri streljanju.

"Dejstvo je, da je bilo zelo težko streljati in da so bile korekcije potrebne. Vmes so bili sunki vetra in lepo se je videlo, da so imele vse punce veliko težav. Teja je danes tekmo odtekla bolj kot trening, še vedno se ne počuti najbolje, prehlad še ni minil, tudi kašlja precej, tako da je odtekla štiri kroge in dobila tudi nekaj točk. Glede na njeno trenutno situacijo, sem s tem kar zadovoljen," je po tekmi povedal glavni slovenski trener Uroš Velepec.

Streljanje je bilo tokrat res težko, to potrjuje tudi podatek, da je tekmo z vsemi zadetimi tarčami končala le ena tekmovalka. Prav od streljanja je bil odvisen tudi končni razplet, saj je dolgo najbolje kazalo Nemki Henklovi, ki je morala na koncu dvakrat v kazenski krog. To je najprej izkoristila Kuzmina, v zadnjem krogu pa je bila v smučini od nje boljša še Domračeva.

Velik korak k skupni zmagi v svetovnem pokalu pa je tokrat naredila Finka Kaisa Mäkäräinen, vodilna v svetovnem pokalu, ki se je z 19. mesta po sprintu prebila na četrto, njena glavna tekmica Magdalena Neuner, ki je dobila četrtkov sprint, pa je nastop zaradi zdravstvenih razlogov odpovedala. Mäkäräinenova ima zdaj 41 točk prednosti pred Norvežanko Toro Berger in skupno zmago bi lahko zapravila le še s katastrofalnim nedeljskim nastopom.