Zato bo dvoboj v Stožicah le formalnost, za zgolj prestižno končno tretje mesto v skupini 1 (polfinalista Itxako in Budućnost) pa bi morale gostiteljice zmagati najmanj s štirimi zadetki razlike, saj so prvo tekmo v Valcei izgubile s 27:31. Za trenerko Marto Bon bo današnja tekma tudi poslovilna v Evropi na Krimovi klopi: "Pomerili se bomo z ekipo, ki ima odlične posameznice, a so kot celota doslej delovale bolj slabo. O Oltchimovi kakovosti dovolj pove že podatek, da ima kopico romunskih reprezentantk, ki so na decembrskem evropskem prvenstvu v Skandinaviji osvojile bronasto kolajno."

Bonova se seveda želi posloviti z zmago (to bi bila sicer šele druga na šesti tekmi drugega dela v ligi prvakinj), kar potrjujejo tudi njene besede: "Na vsaki tekmi nam 'zmanjka' kakšna igralka za zmago, ampak to bomo skušale nadomestiti ter prikazati čim boljšo in dopadljivo igro. Imamo veliko željo, da bi se od navijačev poslovili z dobro igro in zmago." Od Krimovega dresa se je vsaj začasno že poslovila Barbara Varlec, ki je noseča. Poleg nje Bonova danes ne bo mogla računati tudi na Dragano Cvijić, Vesna Puš je imela težave z zobmi, vprašljiv pa je nastop Marine Vergeljuk, ki ima spet težave s poškodbami.

Kmalu (po Tisljevi inavguraciji na torkovi seji klubskega upravnega odbora) bo tudi jasno, katere igralke bodo pomahale v slovo Ljubljani. Po tej sezoni poteče pogodba šesterici: Andrei Lekić, Jeleni Grubišić, Sergeji Stefanišin, Tamari Mavsar, Alji Koren in Dragani Cvijić. Za Lekićevo se resno zanima Györi, Cvijićeva se je že dogovorila z Budućnostjo (doslej edina zaprosila za izpisnico), Andrea Penezić je na seznamu želja Viborga (Danci so pripravljeni plačati odškodnino za odkup pogodbe), vprašljiva je usoda Ljudmile Bodnjeve in Marine Vergeljuk... Očitno se na Galjevici - kljub šele spomladanskim temperaturam - obetajo vroči časi...