V teku čez Ubijalski grič je v klasiki na 2,5 kilometra za kar 37 sekund zaostala za Marit Bjoergen, ki sta ji znova sledili lastnica tretjega globusa Justyna Kowalcyk in maratonska princeska Therese Johaug.

Slovenski princeski Vesna Fabjan in Katja Višnar sta še bolj občutili ime hriba - nižje od 45. mesta. Petra Majdič na svoji 220. tekmi na startu ni zmogla izkoristiti prednosti, ker je po zaslugi sprinta okoli kraljeve palače v Stockholmu startala zadnja. "Bilo je najslabše. Vsa smučina je bila razrita. Ne vem, kaj je mislila tekmovalna žirija. So nalašč delali za Skandinavke? Poljaki so se tudi pritoževali. Diagonalnega koraka nisem mogla niti dobro potegniti, v strmih delih, ko je bilo treba v 'smrekco', pa sem izgubila tudi 10 sekund. Trpela sem bolj kot v Stockholmu. Pač tega ne znam. Spredaj so bile drobne in poskočne. No, dve tekmi bom že še zmogla. Pomembno je, da pritiska lova na globus ni več," je gostobesedno kot vedno naštevala podrobnosti.

Ko smo ji omenili še, da je bila to že njena 190. uvrstitev med prvih trideset, se je razveselila kot jagode na torti. "To pa je nekaj, na kar sem ponosna. No, le na državnem moram še startati, ali ne?" se je za konec navihano nasmehnila Majdičeva.