Jurij Tepeš je z 12. mestom dosegel najboljšo uvrstitev v karieri, Peter Prevc (21. mesto) je osvojil svoje prve točke v karieri na letalnici, Dejan Judež (25. mesto) pa se je veselil prvih točk v karieri na tekmah svetovnega pokala. Lep moštveni uspeh je zaokrožil Jernej Damjan z 19. mestom, le Mitja Mežnar je ostal brez finala (34. mesto).

Jurij Tepeš je bil na koncu nasmejan do ušes in uspešno popoldne proslavil z dvignjenim palcem. V poskusni seriji se je akrobatsko rešil pred padcem, v prvi s poletom 207,5 metra za pol metra izboljšal osebni rekord, v finalu pa pridobil dve mesti za potrditev najboljše uvrstitve v karieri. "Skrivnost uspeha je v tem, da sem bil spočit, ker je direktor Franci Petek izpolnil stavo in mi nosil smuči na vrh zaletišča," se je pošalil Jurij Tepeš. Petek je za osvojeno bronasto ekipno kolajno v Oslu nosil smuči v četrtek članoma kranjskega Triglava Kranjcu in Prevcu, včeraj pa Ljubljančanoma Tepešu in Damjanu. "Končno. Dočakal sem natančno takšna poleta, kot sem si ju želel že od prihoda v Planico. Upam, da bom v prihodnjih dveh dneh še nekaj dodal. Škoda za smolo Kranjca. Tako kot je začelo premetavati in zanašati Robija, je tudi mene v poskusnem poletu," je povedal 22-letni Tepeš.

Petek je bil dan smole za Kranjca, saj je moral izpustiti že poskusni polet, ker se mu je kamenček zataknil v vez. Kljub temu je brez težav sprejel vlogo favorita po zmagi v kvalifikacijah, saj je bil po prvi seriji četrti za Avstrijcema Morgensternom in Schlierenzauerejem ter Fincem Hautamaekijem. V finalu je nalogo na mizi opravil brezhibno, zadnji del poleta pa se končal z razočaranimi vzdihi gledalcev. Čeprav je končal v snegu, je Kranjec z dvignjeno glavo stopil pred novinarje.

"Ni me pokopala prevelika želja po uspehu. Niti sam natančno ne vem, kaj je bilo narobe, da mi je desno smučko nenadoma potegnilo navzdol. Menim, da sta kriva sunek vetra in to, da sem hotel nekaj delati na silo. Ko sem priletel z mize, sem dal roki narazen in takoj začutil, da me je zrak dobro prijel, nato pa mi je smučko kar odrezalo. Kaj se je zgodilo, sem se zavedel šele na tleh, ko sem se začel kotaliti. Nisem razočaran. Škoda, da se je to zgodilo na tekmi, a so ostali fantje nastopili tako dobro, da smo zadovoljni in zelo optimistični pred ekipno tekmo," je bil zgovoren Robert Kranjec, ki sta ga po tem, ko se je ohladil, začel boleti hrbet in levi bok, a ni nevarnosti, da bi moral izpustiti današnjo ekipno tekmo in jutrišnji velike finale 30 najboljših v skupnem seštevku svetovnega pokala (oba dneva poskusni polet ob 9. uri in prva serija ob 10. uri). "Tolikokrat v življenju sem že padel, da sem že vajen tega. Na polete v Oberstdorf sem šel tudi s počeno ličnico in zlomljeno čeljustjo, zato bom oddelal tale konec tedna," je pribil Kranjec in trojno avstrijsko zmago pokomentiral z besedami: "Dobri so, a jaz jih bom v nedeljo premagal."

Jernej Damjan je bil zelo zadovoljen z 19. mestom: "Finalni polet je bil zelo dober, a nisem imel nobene opore v zraku, zato pa sem imel v prvem poletu več sreče, saj je bil slab." Peter Prevc je v drugem nastopu v karieri na letalnici (v Oberstdorfu se ni uvrstil na tekmo) osvojil prve točke: "Z vsakim poletom sem bolj sproščen, ker je vse bolj avtomatizirano. Ko sedeš na zaletno klop, te vsakič malo stisne pri srcu, nato pa začne delovati adrenalin. Ujel sem ritem letalnice, malce mi manjka še v zraku, a imam na razpolago še dva dneva, da to popravim." 20-letni Dejan Judež, letošnji državni prvak, je najprej dvakrat izboljšal osebni rekord (192,5 metra in 195 metrov), nato pa pogumno predstavo začinil s prvimi točkami svetovnega pokala v karieri: "Sanjsko. To je bila pika na izjemno uspešno sezono in spodbuda za prihodnjo, v kateri si želim stalno nastopati v svetovnem pokalu."