Le z enim kazenskim krogom, kar je zanj nadpovprečno dobro, je osvojil le 27. mesto. In enako se je z enakim strelskim dosežkom čudil tudi 33. Vasja Rupnik. Supertekač Klemen Bauer pa ob štirih kazenskih krogih sploh ni ujel šestdeseterice za zasledovanje in je praktično že končal sezono.

Čeprav je na poti s Sibirije zbolela in s povišano telesno temperaturo skupaj s trenerjem razmišljala o smiselnosti svojega nastopa, pa je Klemenova ihanska soseda osvojila 14. mesto. "To je bilo največ, kar sem danes zmogla. Po nasvetu trenerja sem začela še bolj previdno, motivacijo za tek pa mi je dajalo dobro streljanje," je bila zadovoljna Teja Gregorin. Pred zadnjima dvema tekmama je že na sedmem mestu, najvišje po dobi Andreje Grašič Koblar. Tadeja Brankovič Likozar in Andreja Mali sta s tremi oziroma štirimi 150-metrskimi dodatnimi krogi ujeli le priložnost za popravo vtisa na sobotnem zasledovanju.

In vzrok čudnega dne nad Oslom? Serviserji so našli v umazanem snegu, za katerega so nekatere reprezentance našle boljše rešitve, predvsem nemška. Dokaz tudi dvojna zmaga.