Da ne bo več Krimova trenerka, smo v Dnevniku napovedali že v torek, prav tako tudi to, da bo njen naslednik Tone Tiselj. Če se malce pošalimo: le cunami in potres, podobna nedavnemu na Japonskem, lahko preprečita, da bi Tiselj prevzel slovenske prvakinje v novi sezoni. "Ne želim pogovorov o nadaljevanju pogodbe, ker želim, da Krim v miru sestavlja ekipo za prihodnost. Sama vem, kako pomembno je, da trener sodeluje pri sestavi ekipe. Zato sem to želela narediti korektno, da bodo lahko v miru delali," je pojasnila Bonova, ki je trenersko krmilo kluba z Galjevice prevzela leta 2008.

Prokuristka kluba Tanja Polajnar je ob tem pojasnila, da so bili v klubu presenečeni in razočarani, ko so od Bonove dobili izjavo za javnost, v kateri je pojasnila svojo odločitev. Po besedah Polajnarjeve naj bi se z njo želeli pogovarjati o podaljšanju dosedanjega sodelovanja. Tiselj (s krimovkami je osvojil dva naslova prvaka Evrope) naj bi trenersko palico uradno prevzel v torek, ko bo seja upravnega odbora kluba.

Gorenje drugič ali Cimos prvič - to pa je najpomembnejše vprašanje o končnem zmagovalcu letošnje končnice za prvaka v prvi rokometni ligi za moške, ki se danes ob 19.30 začenja s tekmo Loka - Gorenje. Aktualni slovenski prvaki, rokometaši Celja Pivovarne Laško (skupaj 17 naslovov), imajo že deset točk zaostanka za Velenjčani, zato se bodo v naslednjih tednih skoraj zanesljivo poslovili od lovorike.

V končnici za prvaka bodo nastopili klubi, ki so bili po rednem delu lige uvrščeni od prvega do šestega mesta, v končnici za obstanek (začenja se jutri) pa moštva od 7. do 12. mesta. Vsak klub prenaša v končnico vse točke, osvojene v 22 krogih rednega dela, vsakega izmed dvanajsterice pa do konca sezone čaka še deset tekem (po pet doma in v gosteh). S tekmami desetega kroga se bosta končnici končali 28. maja.