Zaradi dežja se je nabirala voda v zaletni smučini letalnice, zato so izvedeli le eno, namesto dveh serij za trening. Slovenci so pred 8000 navijači, med katerimi so bili večinoma tudi malce premočeni otroci, dobili krila, saj se jih je kar šest - Kranjec je zasedel 1. mesto v kvalifikacijah, Tepeš 6., Damjan 7., Judež 19., Prevc 20., Mežnar 26. - uvrstilo na današnjo tekmo, ki se bo začela ob 15.15, poskusni skok pa uro prej.

"Fantom so uspeli lepi poleti, tudi Prevc se je prvič dobro znašel v Planici. Pred tremi tekmami imam dober občutek. Sem optimist, saj so fantje izjemno motivirani, ekipni duh pa je na visoki ravni," je bil ob ekipnem uspehu vidno zadovoljen slovenski selektor Matjaž Zupan, ob katerem se krešejo mnenja, saj ga eni po kolajni na svetovnem prvenstvu v Oslu hvalijo, drugi pa kritizirajo, ker na tekmah na normalnih skakalnicah Slovenija nima uvrstitve med deset. V zakulisju krožijo različne govorice in kombinacije, mogoč je tudi scenarij, da bo prišlo do kadrovskih premikov: odstop, zamenjava, premestitev znotraj reprezentance...

Jurij Tepeš, ki je skupaj z Damjanom dolgo časa vodil, je bil po poskusni seriji malce skeptičen: "Kvalifikacijski skok je bil točno tisto, kar sem potreboval za naslednje dni. Potrdil sem, da še vedno znam leteti, zato sem vesel vsakega dosežka čez 200 metrov. Za popolno zadovoljstvo manjka le še sonček." Zelo dobro razpoložen je bil tudi Jernej Damjan, ki je z odločno predstavo na odskočni mizi letel do 199,5 in 201 metra. V družbi novinarjev je spremljal pilotiranje Kranjca do 228,5 metra, ki ga je pospremil z vzklikom "norec, norec", o svojih poletih pa dodal: "Izjemno sem zadovoljen, da sem po letu in pol spet poletel čez 200 metrov. Vesel sem, da me je velikanka letos tako lepo sprejela. Manjka še malce podpore vetra, a vse nadoknadijo fenomenalni gledalci." Dejan Judež je bil vesel osebnega rekorda pri 187,5 metra, na tekmi pa želi iztržiti še več. Medtem ko je Mitja Mežnar malce trepetal, če bo prišel na tekmo, je bil Peter Prevc vesel: "Odlično je, ko gledaš z vrha, slišiš navijače, vidiš zastave in poletiš v luknjo. Naredil sem tisto, kar moram, na tekmi pa moram še nekaj dodati."