Ni se zgodilo naključno ob iskrenem veselju ob 24. zmagi varovanke, kot bi si kdo mislil. Tudi na uradni tiskovni konferenci po koncu tekme je bila jasna. "Rada bi se zahvalila vsem, ki ste me podpirali in pomagali v moji karieri. Moj poklon in zahvala gresta tudi navijačem," je dejala. Prav gotovo ne naključno. Nestrpnežem, ki želijo jasen odgovor o koncu kariere, odgovarja v slogu - vse ob svojem času. Le ob vprašanju, ali je bil to zadnji sprint, odgovarja jasno: "Ne!" Logično.

Glede na objavo organizatorjev bo od 6. do 10. aprila nastopila na tekaškem Tour de Barents, etapni preizkušnji v polarnem krogu. V Falunu torej še zdaleč niso zadnje tekme v sezoni. Tour de Barents poteka od Tanae na Norveškem do Rovaniemija na Finskem. Tretja od etap, z lepim nagradnim skladom, od tega 10.000 evrov za skupno zmago, je v sprintu. Petra Majdič ima tudi v Falunu še prave tekmovalne želje, čeprav je lov na visoko skupno uvrstitev že dolgo nazaj potisnila povsem vstran. Sedaj je peta, tretja Arianna Follis pa ji uhaja za 132 točk.

Danes bo na startu točno 220. tekme svetovnega pokala. Po njenem okusu je 2,5 kilometra dolg kronometer, na katerem bodo okronali "kraljico Mordadarbackna" - v prevodu morilskega hriba. Petra ni pred lahko odločitvijo. V Stockholmu je slavila eno najbolj suverenih zmag nad najbolj zaželeno tekmico Marit Bjoergen. To zagotovo pušča sledi v razmišljanju. In poleg tega je v koledarju FIS za december že vpisana tudi tekma svetovnega pokala na Rogli.