S kakšnimi občutki greste v zadnje tri tekme sezone?

Lepimi. Ko pride Planica, je vzdušje nekaj posebnega. To je edina tekma doma, ko zaslišim množico gledalcev, me napolni z adrenalinom in sem povsem drugačen. S formo sem zadovoljen, na tekmi posameznikov v Lahtiju sem bil malce utrujen po vseh dogodkih na in po svetovnem prvenstvu, saj nisem imel časa zase, počitek in trening.

Kaj ste počeli minula dva dneva?

Treniral, se sprostil doma, pred prihodom v Planico pa sem šel še v vetrovnik k Akrapoviču, ki mi zelo pomaga.

Rezultatski cilj v Planici?

Če bom med posamezniki dvakrat med deset, bo super. Ekipno lahko pridemo blizu zmagovalnega odra. Ne obremenjujem se s pričakovanji, ampak si želim le uživati. Prepustil se bom toku dogodkov, nočem ničesar načrtovati.

Koliko imate v mislih izboljšanje lastnega državnega rekorda 232 metrov?

Nič. Rekordi so relativna stvar. Zanj sta potrebna super skok in sreča z vetrom.

Favoriti v Planici?

Schlierenzauer, ki je tudi prvi favorit za mali globus. Malysz, Ammann, Evensen, Koch... Kar pestro bo.

Smučarskim skokom mahajo v slovo Ahonen, Malysz, Peterka...

Slovo Ahonena v Lahtiju ni bilo najbolj posrečeno, saj je bilo premalo gledalcev. Žal mi je za Malysza, ker se odlično razumeva in je velik as. Peterko podpiram pri njegovi odločitvi, zame bo kot oseba vedno velik človek, ki je bil v mladosti tudi moj vzornik, nato sva bila tri leta tudi sostanovalca po hotelskih sobah. Šel je skozi težke trenutke v življenju, a jaz si ga bom zapomnil le po lepih stvareh, nasploh bi se Slovenci morali spominjati lepih stvari in ne slabih.