Cancellara je v vožnji na čas za devet sekund ugnal najbližjega zasledovalca, Nizozemca Larsa Booma, Italijan Adriano Malori je bil tretji (+0:19). Med tistimi, ki so se borili za skupno zmago, je kronometer najbolje odpeljal Nizozemec Gesink, ki je zaostal 27 sekund za Cancellaro.

To je malce skrbelo tudi Evansa. "Po petih kilometrih mi je direktor ekipe sporočil, da zaostajam pet sekund za Gesinkom. Pomislil sem, da mogoče pa ne bom zmagal. Zato sem v drugi polovici etape res dal vse od sebe in izšlo se je," je po dirki dejal Evans, ki je imel pred zadnjo etapo 15 sekund naskoka pred Gesinkom, danes pa jih je izgubil le štiri.

Slovencev Boruta Božiča (Vacansoleil) in Gorazda Štanglja (Astana) ni bilo prav v ospredju. Danes sta zasedla 92. (+1:17) oziroma 125. mesto (+1:44), v skupni razvrstitvi pa je bil Božič 74. (+43:01), Štangelj pa 113. (+1:02:23).

Dirko med Tirenskim in Jadranskim morjem so mnogi kolesarji vzeli kot pripravo na sobotno, prvo klasiko v sezoni, dirko Milano - San Remo. Evans na njej naj ne bi nastopil, je pa po današnjem zmagoslavju največ možnosti za sobotni uspeh pripisal svetovnemu prvaku Thoru Hushovdu in Cancellari.