Medtem so v družbi T2, ki jo vodi Uroš Rožič, včeraj dejali, da so od Krambergerja lanskega novembra prejeli dopis z dokumentacijo, iz katere izhaja domnevna obveza, temelji pa na "izdelavi rešitve tehnično-ekonomskega problema". "Račun in obračune je družba zavrnila ter upnika zaprosila za nadaljnjo utemeljitev zahtevka, ki pa jo do danes ni prejela," so povedali v T2. Ker Kramberger ustreznih dokazil ni predložil niti ob prijavi terjatve v postopku prisilne poravnave, Sisingerjevi ni preostalo drugega, kot da mu zahtevek v višini 3,45 milijona evrov prereka.

Kot je dejala Sisingerjeva, je Kramberger ob prijavi terjatve navedel, naj omenjena dokazila predloži T2, vendar je to bolj malo verjetno. "Po do zdaj zbrani dokumentaciji in mnenju, povezanem s to domnevno terjatvijo, ni verjetno, da bo družba v tem delu prerekala osnovni seznam preizkušenih terjatev," so pojasnili v T2.

Kot smo poročali, je nekdanji direktor Siola in član uprave Telekoma Slovenije tik pred novim letom postal lastnik T2. Direktorju Zvona Ena Holdinga Simonu Zdolšku je za manj kot pol odstotka T2 odštel pičla dva evra. Da je šlo pri poslu zgolj za prenos poslovnih deležev na "pravega lastnika", je možno sklepati iz podatka, da sta Zdolšek in Zvonov nadzornik Dušan Zazijal manj kot tri mesece prej prodala del svojih deležev v T2 pod precej drugačnimi pogoji.

Zvon Ena Holding je sicer še vedno največji lastnik T2 (95,2 odstotka), preostalo pa je v lasti Finetola (3,4 odstotka), Krekove družbe za storitve in podjetja I.J. Storitve (skupaj imata dober odstotek) ter Krambergerja in Zazijala.

tomaz.modic@dnevnik.si