Po poškodbi Marka Bezjaka se je selektor Boris Denič v primerjavi s sredino tekmo v Stožicah odločil le za eno menjavo. Med dvema novima igralcema je dal prostor Matevžu Čemasu (Slovan) pred Simonom Razgorjem (Maribor Branik), kljub odlični predstavi Matevža Skoka v Ljubljani (15 obramb) pa je v vrata postavil Primoža Prošta. To je bil zadetek v polno, kajti član danskega kluba Bjerringbro-Silkeborg - po koncu sezone ga bo zapustil - je v novi in razprodani dvorani (odprli so jo lani, namenjena pa je predvsem košarki, saj ima mesto le povprečnega rokometnega drugoligaša, košarkarski klub pa igra v prvi ligi) v Zeleni Gori prav tako zbral 15 obramb.

V uvodnih minutah je korak s Poljaki držal Jure Natek, ki je dosegel prve tri zadetke za Slovenijo (skupaj osem), prvo občutnejšo prednost pa so si gostitelji priigrali pri 7:4 v enajsti minuti. Kljub zgrešeni sedemmetrovki Dragana Gajiča je nato Matjaž Brumen dvakrat zapored zadel v polno in izenačil na 8:8, s še dvema zadetkoma pa je štiri minute pred koncem prvega polčasa tehtnico prvič občutneje nagnil na slovensko stran (12:10; pred tem je Jure Sušin poskrbel za prvo slovensko vodstvo v Zeleni Gori - 11:10).

A Poljaki so v le nekaj sekundah najprej izenačili na 12:12, prvi polčas pa dobili z minimalno razliko (15:14). Moštvo selektorja Bogdana Wente, ki bi se mu v primeru poraza verjetno precej (ali pa celo dokončno) zatresel selektorski stolček, je v drugem polčasu kljub dvema obranjenima sedemmetrovkama Primoža Prošta povedlo z 21:18. In to predvsem po zaslugi zaporednih izključitev na strani gostov (Uroš Zorman, David Špiler), ki so se nato petkrat zapored približali le na zadetek zaostanka. Nazadnje se je to zgodilo pri 24:25 v 48. minuti, toda do izenačenja nikakor niso uspeli priti, saj so zapravili tri napade. Poljska je zatem dosegla tri zadetke zapored, Slovenci pa kar šest minut niso zadeli mreže in v 53. minuti je bil zmagovalec odločen.

Do konca kvalifikacij za Euro 2012 v Srbiji čakata slovenske rokometaše še dve tekmi: junija bodo najprej gostovali na Portugalskem, nato pa bodo gostili Ukrajino.

Izida 4. kroga, skupina 3: Poljska - Slovenija 32:27 (15:14), Ukrajina - Portugalska 29:25 (16:15), vrstni red: Slovenija 6, Poljska 5, Portugalska 3, Ukrajina 2.