Slovenci so bili po ekipnem bronu v Oslu znova tam, kjer so bili večino sezone. Na ekipni tekmi so zasedli peto mesto, med posamezniki je bil Peter Prevc 16., Robert Kranjec 20., medtem ko sta bila Jurij Tepeš (40. mesto) in Jernej Damjan (46.) daleč od finala.

"Na moštveni tekmi sta bila izjemno razpoložena Poljak Malysz in Nemec Freund premočna, da bi se tudi mi bolj vmešali v boj za stopničke. Na tekmi posameznikov smo po dobri predstavi na moštveni tekmi in v poskusni seriji, ko so vsi skočili dobro, pričakovali malo več. V želji po uspehu so šli v tekmo preveč na silo, kar je privedlo do napak. Prevc je dvignil kakovost skokov v primerjavi s treningi in minulimi tedni. Kranjec je bil premalo sproščen, a je naredil dva solidna skoka," je povedal slovenski selektor Matjaž Zupan. "Skoka sta bila kar na visoki ravni. Skačem malo lepše, kot sem v Oslu, a še vedno ne tako kot zmorem," je menil Peter Prevc.

Pred smučarji skakalci je le še finale svetovnega pokala s poleti na letalnici v Planici. V sredo bo preizkus letalnice, v četrtek ob 9. uri uradni trening in ob 11. uri kvalifikacije (Slovenija ima kot gostiteljica pravico nastopa z desetimi tekmovalci), v petek popoldne ob 15.15 tekma posameznikov, v soboto dopoldne ob 10. 15 moštvena preizkušnja in v nedeljo ob isti uri še veliki finale s 30 najboljšimi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Veliki kristalni globus je že oddan Avstrijcu Thomasu Morgensternu, odprt je še boj za mali globus v posebnem točkovanju poletov. Ker je Vikersund zgradil največjo letalnico na svetu, tokrat lova na svetovni rekord Norvežana Evensena (246,5 metra) ne bo, za Slovence pa bo izziv državni rekord Roberta Kranjca 232 metrov.