Da igralke ne bi izgubljale preveč energije in časa z dolgim potovanjem pred pomembno tekmo, se je vodstvo kluba z Galjevice odločilo za prevoz s čarterskim letalom. Tekmo v mestu Estella, približno 40 kilometrov oddaljenem od Pamplone, so bolje začele gostiteljice, a so nato krimovke (prvih osem minut je presenetljivo branila mlada Neja Šoberl, Sergeje Stefanišin ni bilo v zapisniku) v štirih minutah dosegle štiri zadetke zapored in povedle s 7:5. Njihova največja prednost je znašala tri zadetke (9:6, 10:7), toda po dvajseti minuti je sledilo črno obdobje, kajti Itxako je naredil delni izid 5:0 za vodstvo z 11:9.

Tudi uvodne minute drugega polčasa v Estelli (tokrat so krimovke ostale brez pomoči zvestih navijačev, ki so ostali doma) so spet pripadle Špankam, ki so vodile s 16:13 in 17:14, nato pa je sledil njihov dolg strelski post. Ekipa trenerja Ambrosa Martina več kot devet minut ni uspela spraviti žoge za hrbet odlične vratarke Jelene Grubišić (skupaj 13 obramb), a tudi njene soigralke v polju niso bile pretirano učinkovite. V tem času so le dvakrat premagale prav tako odlično Silvio Navarro (16 obramb), tako da so še vedno zaostajale za zadetek (16:17).

V 48. minuti je bila izključena Vesna Puš, Carmen Martin pa je izkoristila sedemmetrovko in Itxako je povedel z 20:17. A gostje so z igralko manj dosegle dva zadetka zapored in se vrnile med žive, po dveh zgrešenih sedemmetrovkah Špank (Martin, Turey) pa je sledilo še pet zaporednih izenačenj - od 20:20 do 24:24. A v končnici je stvari vzela v svoje roke Portugalka Alexandrina Barbosa, ki je v 57. minuti dosegla svoj deveti zadetek za Itxakovo vodstvo s 25:24.

Na začetku zadnje minute so Slovenke ustavile španski napad in si priborile žogo, a njihov (pol)protinapad je prekinila sirena, ki je označila minuto odmora za trenerja Martina. Sodnika sta njegovo odločitev razveljavila in vrnila žogo gostjam, ki so krenile v zadnji napad. Andrea Penezić je dvanajst sekund pred koncem streljala, a je njeno žogo ustavila Navarrova. A tudi če bi Hrvatica zadela in izenačila na 25:25, to za Krim ne bi bilo dovolj, saj je za podaljšanje upanja o uvrstitvi v polfinale potreboval zmago.

Medtem ko se je Itxako veselil zgodovinskega uspeha (prvič v polfinalu lige prvakinj), so igralke Krima - nekatere tudi s solzami v očeh - nemo obsedele v dvorani. "Naredili smo pomemben preskok glede na prejšnjo tekmo, predvsem v obrambi. A dejstvo je, da nam je očitno ta obramba vzela toliko moči, da nam potem ni uspelo izpeljati tekočega napada. Poleg tega lahko jasno rečem, da so nas oškodovali, da ne rečem celo okradli. V takšnem primeru zmoreš le toliko, kolikor smo mi zmogli," je ocenila Krimova trenerka Marta Bon.

Liga prvakinj, 5. krog drugega dela, skupina 1: Itxako - Krim Mercator 25:24 (15:13), vrstni red: Itxako 8, Budućnost (tekma manj) in Oltchim (tekma manj) po 4, Krim Mercator 2.