Da so visoka pričakovanja to sezono realna, sta pokazala tudi slovenska kolesarja Janez Brajkovič in Simon Špilak. Ves čas dirke sta bila v ospredju, na koncu pa je Brajkovič (+1:24) zasedel sedmo, Špilak pa 13. mesto (+3:24). Slabša sta bila Grega Bole in Kristijan Koren.

"Zadovoljen sem že s tem, da sem dirko Pariz-Nica, ki je minula v težkih pogojih predvsem zaradi spolzkega cestišča, končal nepoškodovan in sem spet našel dobre občutke. Naše moštvo je ves teden dobro delovalo in moštveni duh je bil na visoki ravni," je prek socialnega omrežja twitter sporočil Brajkovič.

Zadnjo, 124 kilometrov dolgo etapo, ki jo je ves čas motil dež, tako da je bilo cestišče spolzko in nevarno, je v sprintu ubežne skupine dobil Francoz Thomas Voeckler, kar je bila njegova druga etapna zmaga na dirki. Etapo, v kateri je drugo mesto zasedel Italijan Diego Ulissi, tretje pa Francoz Julien El Fares, je zaznamoval tudi napad Samuela Sancheza. Olimpijski prvak je še upal na skupno zmago, si tudi zagotovil nekaj sekund prednosti pred branilci visokih mest, a si večjega napredka ni zagotovil.

Od Slovencev je bil najboljši Špilak, z zaostankom minute in 22 sekund je zasedel deveto mesto, Brajkovič je bil z istim zaostankom na 15. mestu, mesto pred skupnim zmagovalcem in tradicionalnim tekmecem Martinom, ki si je skupno zmago zagotovil na kronometru.

"Zadnje etape ponavadi niso težke, a to za dirko Pariz-Nica ne velja. Zahtevna konfiguracija in spolzke ceste so mi povzročile kar nekaj strahu. Pred zadnjo etapo nikakor nisem bil prepričan o skupni zmagi, čakalo me je še veliko dela. S pomočjo ekipe pa sem ga dobro opravil, tako da se lahko veselim. To je gotovo moj največji uspeh v karieri in dokaz, da sem dobro pripravljen. V tej sezoni imam veliko ciljev, prvi pa je gotovo Tour. Ta zmaga mi bo dala samozavest tudi za naslednje dirke, ki se jih že veselim," je dejal zmagovalec.