Že po prvi seriji sta današnjo vetrovno tekmo končala Jurij Tepeš na 40. in Jernej Damjan na 46. mestu.

"Prevc je nekoliko dvignil raven skakanja, sploh včeraj, pa danes tudi. Njegovi skoki so bili lepi, prav tako rezultat. Kranjec pa je mogoče malo manj sproščeno odskakal in naredil dva dokaj solidna skoka. Mogoče smo po včerajšnji ekipni tekmi in današnji poizkusni seriji, ko so vsi štirje fantje zelo dobro skočili, vseeno pričakovali malo več," je nastope svojih varovancev ocenil glavni trener Matjaž Zupan.

"Fantje so šli danes bolj 'na silo', preveč so si želeli in tako so se pojavile napake, v tej močni konkurenci pa hitro pride do padca v rezultatih," je po tekmi še dejal Zupan, najboljši Slovenec na današnji tekmi Peter Prevc pa je dodal: "Skoka sta bila na kar dobri ravni. Malo sem dvignil raven skakanja s svetovnega prvenstva v Oslu, tako da zdaj lepše skačem, a skoka še vedno nista bila najboljša, kot zmorem."

V ospredju je še tretjo zmago v sezoni osvojil štirikratni olimpijski Ammann, skupno pa je bila to zanj jubilejna 20. zmaga v karieri. Avstrijec Thomas Morgenstern, ki je že osvojil veliki kristalni globus skupnega zmagovalca svetovnega pokala, je bil danes peti.

Bolj klavrno pa se je končalo slovo legendarnega Finca Janneja Ahonena pred domačimi navijači. Triintridesetletnik, ki bo dokončno postavil smuči v kot, je imel s 117 metri šele 34. dosežek v prvi seriji in je ostal brez finala. Petkratni zmagovalec prestižne novoletne turneje je tako še drugič končal kariero. Prvič se je poslovil že spomladi 2008, a je nato odločitev preklical in se na tekmovališča vrnil leto dni pozneje, žal brez večjih uspehov.

Ahonen je v letih 1995 do 2005 osvojil kar deset odličij na svetovnih prvenstvih, od tega pet zlatih, tri srebrna in dve bronasti. Z olimpijskih iger leta 2002 v Salt Lake Cityju in 2006 v Torinu ima dve ekipni srebrni kolajni, na svetovnih prvenstvih v poletih pa je skupno osvojil pet srebrnih in dve bronasti odličji. V svetovnem pokalu je zbral 38 zmag, blestel pa je zlasti v sezonah 2003/04 in 2004/05, ko je obakrat osvojil veliki kristalni globus.

Do konca sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih sledi le še veliki finale prihodnji teden v Planici.