Z akcijo želijo na inšpektoratu v prvi vrsti seznaniti potrošnike, kakšne so njihove pravice pri nakupu blaga ali opravljeni storitvi. To je pravica do računa, ki ga je prodajalec ali izvajalec storitve v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov dolžan izdati, so zapisali v sporočilu za javnost.

S sloganom "Zbudimo se!" želijo tudi spremeniti miselnost potrošnikov, da bodo plačali manj, če se izdaji računa zavestno odpovedo. S tem dejanjem potrošnik v prvem hipu morda res privarčuje, vendar po mnenju inšpektorata dolgoročno s tem podpira delo na črno in sivo ekonomijo ter utajo davkov prodajalcev in izvajalcev storitev, ki "zaslužek" pospravijo v svoj žep.

Preko kampanje "Zbudimo se!" potrošnike tako pozivajo, da lahko vsak primer neizdaje računa prijavijo na Tržni inšpektorat RS. Ker je neizdaja računa opredeljena kot hujši davčni prekršek, so potrošniki seznanjeni, da lahko podajo prijavo tudi na pristojni davčni inšpekcijski organ.

Kot dodajajo na inšpektoratu, kampanja kaže prve rezultate, saj so potrošniki bolj pozorni na izdajo računa. Na nepravilnosti so začeli opozarjati v obliki prijav zoper podjetja, ki računa niso izdala. Inšpektorji bodo zoper vse kršitelje prekrškovno ukrepali z izrečenimi globami v višini 1200 evrov.