Španke niso želele ničesar prepustiti naključju, že od prvega sodnikovega žvižga, tekmo sta sodila Norvežana Kim Andersen in Per Morten Sodal, so krenile na polno in povedle s 3:1 in še s 4:2. Po vodstvu Itxaka s 5:3 se je obramba Krima le prebudila in v osmi minuti je Nejo Šoberl v vratih zamenjala Jelena Grubišić. Ljubljanske igralke so izenačile na 5:5 in povedle s 7:5. V 21. minuti sta bili ekipi poravnani na 11:11, nato pa so domače pobegnile na 14:11, medtem ko Ljubljančanke nikakor niso znale zadeti. V prvem delu tekme, ki so ga s 15:13 dobile gostiteljice, so krimovke naredile preveč tehničnih napak na igrišču, zaradi katerih se je ugodnejši izid za Ljubljančanke zdel nedosegljiv.

Tudi v drugem polčasu so imele vsaj na začetku pobudo domače igralke, nerešljiva uganka je bila predvsem vratarka Silvia Navarro. Gostiteljice pa so nato nekoliko zaspale, na drugi strani so bolje začele igrati gostje. V drugi polovici drugega polčasa so sledile minute krimovk. Te so na krilih Tamare Mavsar, Andree Lekić in Maje Zrnec v 50. minuti izenačile na 20:20. Španke so pritisnile na plin, a je na drugi strani njihove mete pred svojo mrežo uspešno ustavljala razpoložena Grubišićeva. Barbara Varlec je Ljubljančankam spet zagotovila priključek na 22:22, Ljudmila Bodnjeva pa je varovanke Marte Bon pripeljala do vodstva s 24:23. A gostje prednosti niso znale zadržati, napake so se vrstile, spet so povedle Španke in prednost jim je uspelo držati.

Sledilo je še nekaj sodniških napak, Španke so kljub dejstvu, da niso bile v posesti žoge, po napaki delegata dobile minuto odmora in čeprav sta ga Norvežana takoj zatem razveljavila, je to zmedlo ritem slovenske ekipe in do končne zmage, ko je Andrea Penezić zastreljala zadnji napad, so prišle španske rokometašice, ki so si s tem že zagotovile polfinale.

"Vem, da je ekipa dala vse od sebe in s tega vidika lahko rečem, da sem zelo zadovoljna. Naredili smo pomemben preskok glede na prejšnjo tekmo, predvsem v obrambi, ampak dejstvo je, da nam je očitno ta obramba vzela toliko moči, da nam potem ni uspelo izpeljati tekočega napada. Poleg tega lahko zelo jasno rečem, da so nas oškodovali, da ne rečem celo okradli, v takem primeru lahko zmoreš le toliko, kolikor smo mi zmogli," je po tekmi dejala trenerka Marta Bon in dodala: "Na zadnji tekmi bomo znova odigrale na maksimumu in hkrati spoštljivo do vseh, ki nas podpirajo."

Krimovke bodo prihodnjo soboto za slovo od lige prvakinj v Stožicah ob 17.30 gostile romunsko Valceo.