Tako je tekma odločala le o vrstnem redu, z zmago bi si Novomeščani močno približali prvemu mestu po rednem delu. A do nje niso prišli. Partizan je bil zasluženo boljši, imel večji del reči v svojih rokah in se po zmagi izenačil s Krko po številu točk, ker pa je bila to njihova druga zmaga v medsebojnih tekmah, so jo na lestvici tudi prehiteli.

Košarkarji Partizana so v prvem polčasu vodili od začetka do konca. Tekmo so odprli z izidom 4:0, po izidu 11:12, pa so z delnim izidom 10:0 ušli že 11 točk. V tem obdobju je Novomeščanom težave povzročal predvsem Dušan Kecman, ki je že v prvi četrtini - končala se je z izidom 16:26, dosegel 11 točk. V tem delu so gostje iz Beograda zgrešili le en met za dve točki, štiri za tri točke, v prostih metih so bili stoodstotni, prepričljivo so dobili tudi skok.

A tako uspešna statistika se ni mogla nadaljevati. Gostitelji so v nadaljevanju izboljšali obrambo in goste začeli loviti. Lov je začel Chris Booker, Dušan Djordjević pa je bil tisti, ki je s polaganjem izid izenačil na 32. točki. Nato so imeli Slovenci nekaj priložnosti za vodstvo, toda njihovo neučinkovitost so tekmeci kaznovali, ter si v končnici spet priborili pet točk prednosti.

Toda na začetku drugega polčasa štiri minute niso dosegli koša, s tem pa ponudili Krkašem, da vendarle preidejo v vodstvo. Djordjevič je zadel met za tri točke, Goran Ikonić je izenačil na 38:38, Smiljan Pavič pa je bil tisti, ki je domače popeljal v vodstvo. Toda gostje so hitro reagirali. Že v naslednjem napadu je Petar Božič zadel za tri točke, kar je tehtnico spet prevesilo na beograjsko stran.

Nekaj trenutkov pozneje so spet vodili za devet točk (51:42). Domačim je nekajkrat še uspelo priti na šest točk zaostanka (58:64), toda pet zaporednih točk Partizana je razblinilo upanje za novomeški uspeh.