Na največji francoski spomladanski etapni dirki se zdaj obeta prava slovenska ofenziva. Zagotovo bodo Kloden, Brajkovič in Levi Leipheimer v zadnjih dveh gorskih etapah do Nice napadli Martina, saj je to lahko vzorec za kakšno od taktičnih različic za veliki Tour de France, kjer bodo omenjeni trije "liderji" ameriške ekipe. Simon Špilak (48. čas dneva) kljub trudu, da bi se prebil bližje deseterici, ni imel svojega dne, napadalni slog dirkanja pa mu bo prišel prav v klancih nad Nico. Tekmeci ga odslej ne bodo imeli vseskozi na očeh. Grega Bole in Kristjan Koren sta že pred kronometrom dobila navodila, naj hranita moči.

Na dirki Dveh morij je Borut Božič še enkrat v sprintu glavnine končal na robu deseterice, tokrat na 11. mestu. "V zaključku sprinta sem malce zamudil zavetrje Thora Hushovda in Tylerja Farrara, a uvrstitev ne bi bila bistveno boljša. Tedaj me je že zmanjkovalo v nogah," je pripomnil Božič z mislimi na Milano-Sanremo.

Za slovenske kolesarje bosta zanimivi tudi uvodni preizkušnji niza mednarodnih dirk v Istri, na katerih bo prvič za turško ekipo Manisaspor nastopil tudi Tadej Valjavec. Z lastnikom ekipe, sicer podpredsednikom turške kolesarske zveze, se je dogovoril pretekli konec tedna na kongresu Evropske kolesarske zveze v Zrečah. "S Tadejem Valjavcem v ekipi upam na najboljše. Če se bo dobro izteklo pred CAS, bomo vsi veliko pridobili. Upam, da bo tako," prihod najboljšega slovenskega etapnega kolesarja vseh časov vidi Luka Žele, ki pri turški ekipi opravlja vlogo trenerja in športnega direktorja.