S seznama 21 igralcev, ki jih je imel na razpolago za sredin obračun v Stožicah, je Denič črtal Gašperja Marguča (Celje PL), Klemena Cehteta (Gorenje), Simona Razgorja (Maribor Branik), Matevža Čemasa (Slovan) in Jureta Dolenca (Loka), zaradi poškodbe pa si je bolniško nato pridelal Marko Bezjak (Gorenje). Od 20 kandidatov za povratni dvoboj na Poljskem (ob že prej odpisanih Gorazdu Škofu in Juretu Vranu) se je spet odrekel Marguču, Cehtetu in Dolencu, petnajsterici stožiških junakov (po Bezjakovi poškodbi) pa je med potnike dodal Razgorja in Čemasa.

Za zdaj je edina zdravstvena težava poškodba ramena Uroša Zormana, a kapetan zatrjuje, da bo v državi, kjer si od nedavnega služi rokometni kruh kot član kluba Kielce, stisnil zobe in zaigral. Čeprav je tekma v novi in razprodani dvorani za skoraj 5.000 gledalcev precej pomembnejša za gostitelje Poljake, ki imajo po treh krogih le tri točke (toliko kot Portugalci, Slovenija šest), selektor Boris Denič napoveduje, da Slovenci v mesto v Šleziji niso prišli le na izlet.

"V tem trenutku me najbolj zanima reakcija mojega moštva na dejstvo, da bo v štirih dneh odigralo dve zelo težki in zahtevni tekmi. Nekateri fantje so usposobljeni za tako zgoščen in naporen program tekem, večina pa ne," se zaveda Boris Denič in opozarja: "Poljska je na tem področju v izraziti prednosti, saj je večina njenih igralcev vajena igrati v tem ritmu. Malce se bojim izčrpanosti mojih igralcev po zares težki tekmi v Stožicah, predvsem pa tega, da so malce preveč sproščeni, kar se nam lahko hitro maščuje."