Sobota, 12. marca

V Kairu se bodo srečali zunanji ministri Arabske lige in razpravljali o krizi v Libiji.

Slovenski rokometaši bodo na Poljskem odigrali še drugo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Nedelja, 13. marca

V finskem Lahtiju bo Petra Majdič lovila novo zmago v šprintu.

Ponedeljek, 14. marca

Ustavno sodišče bo javno razglasilo svojo odločitev, ali bo dovolilo referendum o zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju. Ustno branje sodbe bo precej manj napeto, kot je to mogoče videti v kakšni filmski uspešnici, saj ne bo imelo glasbene podlage, pa tudi neuradne informacije govorijo o tem, da bo sodišče referendum dovolilo.

Torek, 15. marca

Poslanci v parlamentarnem odboru za gospodarstvo bodo razpravljali o predlogu skupine sedmih poslancev iz Zares, SNS in samostojnih za razpis posvetovalnega referenduma o gradnji TEŠ6. referendum bo, če bo tako odločila večina v državnem zboru, kar pa je malo verjetno, hkrati z referendumom o malem delu, to je 10. aprila.

Sreda, 16. marca

Na zahtevo SDS (in SNS) naj bi Gorenakov notranjepolitični odbor najprej razpravljal o nepravilnostih pri delu Kosove protikorupcijske komisije. SDS hoče od Kosa predvsem natančno poročilo, kaj je v zvezi z nakupom oklepnikov patria počel doma in v tujini (na Finskem). Kos je deloma odgovoril že prejšnji teden, ko se je na to temo (tudi na zahtevo SDS) sestala mandatno-volilna komisija, ki po novem zakonu opravlja nadzor na državno protikorupcijsko komisijo. V veliki dvorani parlamenta pa bo javna predstavitev mnenj o strategiji razvoja lokalne samouprave v Sloveniji.

Četrtek, 17. marca

Po več odlogih naj bi ustavna komisija le razpravljala o predlogu ustavnih sprememb, ki zadevajo ustavno sodišče. Bistvena sprememba naj bi bila, da bi ustavno sodišče presojalo samo res pomembne zadeve. V odboru za delo in družino se bo nadaljevala, to bo že tretje nadaljevanje, druga obravnava družinskega zakonika.

Na Irskem, pa tudi povsod, kjer jim nista tuja irska šega in nepogrešljivi guinness, bodo obhajali St. Patrick's Day.

Petek, 18. marca

Komisija za nadzor javnih financ, ki jo vodi nekdanji minister za gospodarstvo Andrej Vizjak, bo pretresala poslovanje sklada za razgradnjo jedrske elektrarne Krško, predvsem škodljiv nakup delnic Dela Prodaje in prodajo državnih vrednostnih papirjev.