Pot med najboljše štiri na stari celini je Jastrzebski vodila tudi prek dvorane v Stožicah, kjer mu je v zadnjem krogu skupinskega dela uspelo osvojiti prvo mesto pred ACH Volleyjem, s čimer si je poljski podprvak omogočil lažje tekmece v izločilnih dvobojih. Na prvi oviri je Jastrzebski ugnal nemški Generali Unterhaching, nato še belgijski Noliko Maaseik, oba pa sta padla šele po dodatnem zlatem nizu.

Proti Noliku ste na povratni tekmi najprej gladko izgubili, a nato osvojili ključni zlati niz. Ste se namerno osredotočili le na dodatni niz?

Ne, nismo. Morda je tako delovalo, ker smo tekmo po rednem delu gladko izgubili. Zmago smo si želeli še pred zlatim nizom, ampak Noliko nas je pošteno premagal. Zlati niz je vedno loterija in na srečo smo ga dobili mi.

Ali je ta sistem, da v primeru dveh različnih zmagovalcev odloča zlati niz in ne skupno razmerje osvojenih in izgubljenih nizov, pravičen?

Sistem je znan že od začetka sezone, a vsaj meni se ne zdi najbolj pravičen. Toda glede na to, kako smo prišli na zaključni turnir, mi je zelo všeč (smeh).

V polfinalu vas čaka Trentino.

Gre za vrhunsko evropsko moštvo, obe preizkušnji na turnirju četverice pa bosta za nas lepa nagrada.

Kakšne spremembe je v vaše moštvo vpeljal novi trener in nekdaj vrhunski odbojkar Lorenzo Bernardi, ki vas je prevzel sredi sezone?

S prejšnjim trenerjem smo veliko trenirali, a ne preveč kakovostno. Zdaj je priprava na nasprotnika na zelo visoki ravni. Tisto, kar počnemo na treningu, delamo tudi na tekmah. Bernardi je svojo trenersko pot komaj začel in tudi zanj je zaključni turnir velik uspeh. Po načinu vodenja smo igralci hitro videli, zakaj je eden najboljših odbojkarjev vseh časov.

Kljub uspehu v ligi prvakov imate za poljske razmere izjemno slab obisk. Le okoli 1500 navijačev.

Na to smo se skozi sezono že navadili. Ljudje želijo rezultate. Tega jim mi v poljskem prvenstvu nismo ponudili. Z uvrstitvijo v "final four" lige prvakov smo se jim nekoliko oddolžili, a še vedno je manj gledalcev kot prejšnja leta.

Kako je vodstvo kluba zadovoljno s to sezono?

Pokazali smo dva obraza. Na eni strani pravi polom v državnem prvenstvu, ko se nismo uvrstili niti v končnico, po drugi pa smo v ligi prvakov prišli do največjega uspeha v klubski zgodovini. Sezono smo s tem rešili, saj bila drugače res slaba.

Vodilni možje slovenskega prvaka ACH Volley so potrdili, da ste na njihovem širšem seznamu želja.

Za to prvič slišim in s tem nimam veliko zveze. Kot v vseh profesionalnih športih se s tem ukvarja moj agent.

Pa bi vas zanimala vrnitev v Slovenijo k vašemu nekdanjemu klubu?

Odprt sem za vse možnosti in bi se dalo dogovoriti. Tujina ima svoj čar, drugače pa je vse odvisno od ponujenih pogojev.

Nezadržno se bližajo tudi reprezentančne akcije.

O reprezentanci že počasi razmišljamo, saj deveti maj, ko začnemo priprave, ni več daleč. Vodstvo nam je že poslalo program evropske lige, zato nam je igralcem že jasno, kaj nas čaka. Veselimo se ponovnega druženja, da bomo lahko dokazali svoje znanje v evropski ligi in kasneje na evropskem prvenstvu. Čuti se, da so na odbojkarsko zvezo prišli novi obrazi, ki si želijo dobrega dela in posledično tudi dobrega rezultata.