Hit Gorica je v zadnjem krogu Mariborčanom prizadejala prvi poraz v sezoni, niz nepremagljivosti se je tako končal, derbi z Olimpijo pa bo zahteven ne glede na položaj tekmecev na lestvici.

Tekma z Gorico je razkrila razpoke v obrambi. Ta je bila nezanesljiva, v napadu pa ni šlo. "Po porazu z Gorico smo se pogovorili. Fantje so zadržali visoko moralo. V tem tednu smo odpravljali napake, ki so bile na sobotni tekmi, v naslednjih treh treningih se bomo pripravili na Olimpijo," je dejal trener Darko Milanič.

Vesel je, da ima pred edinim slovenskim derbijem na razpolago vse igralce. Celo Aleš Mejač, ki je že dlje časa odsoten z igrišč, trenira s polno močjo. Koga postaviti v enajsterico, so sladke Milaničeve skrbi: "Težko se bo odločiti, ker bi vsi radi igrali. A moramo iti prek tega, enostavno želimo ostati kot moštvo."

O Olimpiji ne želi govoriti, ker ga zanima le igra Maribora: "Jurišali bomo na njihova vrata in hkrati skušali zadržati red, da ne bi igrali brezglavo. Hočemo pokazati dober in atraktiven nogomet. To nam v tej sezoni uspeva."

Igralci se zavedajo, da je pred njimi pomembna tekma. Z zmago bi povečali točkovno bilanco, ki vodi k cilju, naslovu državnega prvaka, zmage v večnem derbiju pa so vselej sladke. "Pozabili smo sobotni poraz. Motivirani smo, dali bomo vse od sebe, da se v Maribor vrnemo s tremi točkami. Olimpija v derbiju, odkar je prvoligaš, še ni zmagala. To je dober znak, da obdržimo tradicijo," je dejal kapetan Marcos Tavares. To pomlad sodeluje z novim napadalcem, Etienom Velikonjo: "Gre za dobrega igralca, kar je pokazal v Novi Gorici. Tudi z Beričem, Volašem, Jelićem, Plutom, Bunderlo in drugimi sem dobro sodeloval. Tako bo tudi z Velikonjo."

Ker gre za edini pravi slovenski derbi, se v štajerski prestolnici pripravljajo na množičen obisk stadiona v Stožicah. Z železniške postaje bo krenil vijolični vlak, pripravljenih je več avtobusov, mnogi se bodo v Ljubljano odpravili v lastni režiji. Koliko Mariborčanov bo prisotnih, bo znano jutri popoldne, ko bodo končali s prijavami. "Pričakujem pravo vzdušje, ki ga znajo narediti oboji. Da le ne bi v ospredje prišle druge reči, da bi zmagal šport, mi pa osvojili tri točke," pravi športni direktor Zlatko Zahovič.