Ko smo ga prejšnjo sredo po naključju srečali na brniškem letališču, sta bila s kondicijskim trenerjem Tomijem Jagarincem precej skrivnostna, kam potujeta. Kljub temu je bilo do Frankfurta toliko časa, da nista mogla več prekriti, da potujeta čez lužo, v meko svetovnega boksa.

Pot v Washington gotovo ni bila namenjena ogledu Bele hiše. Tudi ni bila dolga, saj sta se vrnila domov že po nekaj dnevih. Včeraj nismo uspeli izvedeti, koliko sta bila produktivna, saj nam je Tomi Jagarinec rekel, da v javnost ne bodo dali nobenih uradnih podatkov, dokler ne bodo stvari povsem jasne. Zavčeva "desna roka" nam je uradno le pojasnil: "Američani so pripravljeni Dejana postaviti na mesto, ki mu kot svetovnemu prvaku pripada. Po preživetem v Združenih državah Amerike in odnosu sodeč, jim Dejan ne pomeni nič manj kot ostali lastniki pasov v velterski kategoriji - Many Pacquao, Andre Berto... Pred Dejanom so pomembne odločitve in vse je mogoče."

Po naših informacijah naj bi bilo celo možno, da bi se Dejan Zavec z družino preselil v Los Angeles. Selitev pa naj bi bila povezana s precej spremembami. Poraja se vprašanje, ali bo Haložan, ki bo v nedeljo praznoval 35. rojstni dan, s prodorom v ZDA zamenjal klub in promotorja? To zagotovo ni tako enostavno. Kot je znano, je delodajalec Zavca nemški boksarski klub SES iz Magdeburga, ki ga vodi in trži za zdaj Zavčev menedžer Ulf Steinforth.