V sneženju in sunkovitem vetru so bile slovenske biatlonke, Gregorinova s šestimi (30. mesto), Andreja Mali s petimi (38. mesto) in Tadeja Brankovič Likozar s kar desetimi minutami pribitka, daleč od povprečja streljanja prve trideseterice s tremi zgrešenimi tarčami. Lahko se sicer tolažijo, da je tudi Kaisa Makarainen, prva dama sezone, zgrešila sedem tarč (28. mesto). Toda po drugi strani je Švedinja Helena Ekholm s popolnim streljanjem (20/20) osvojila naslov svetovne prvakinje na 22. izvedbi te discipline od 1984 naprej z rekordnim naskokom. V Koreji je bila zlata v zasledovanju.

"Na strelišču sem bila zelo živčna, veter zapiha in mine, bojazen pa še vedno ostane, zato sem vseskozi ostala napeta. Zelo sem se trudila paziti na vsak strel," je Helena opisala skrivnost uspeha. Obstaja bojazen, da bo "rekorden" tudi slovenski izkupiček. Le Teja Gregorin ima še priložnost za popravek vtisa na skupinskem startu v soboto, lovci pa na štafetni tekmi v petek.

Danes je dan za razmislek. Dosedanji izkupiček (Gregorin 14. mesto, Bauer 15. mesto) gre primerjati s tistim v Osrbliu 1997 in v Hochfilznu 2005.