Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac je ob Tisljevem imenovanju poudaril, da so z njim podpisali profesionalno pogodbo. V primeru, da bo v času svojega selektorskega mandata prejel ponudbo za vodenje kakšnega slovenskega kluba, potem bo o njegovi nadaljnji usodi odločalo predsedstvo RZS.

"Stanje v slovenskem ženskem rokometu ni tako črno, kot mnogi mislijo. Imamo veliko kakovostnih igralk, po mojem mnenju pa je glavna težava pomanjkanje motivacije, ki je na nižji ravni kot pri moških. Kar se tiče igralskega kadra, se ženske v mlajših reprezentančnih selekcijah redno uvrščajo na velika tekmovanja in na njih dosegajo dobre rezultate. Igralski potencial torej obstaja, najpomembnejše pa je, da mu zagotovimo kakovostne pogoje za dobro delo. Ti so nujnost za doseganje vrhunskih rezultatov. Prepričan sem, da ima slovenski ženski rokomet tako potencial kot prihodnost," je med predstavitvijo svojega selektorskega programa dejal Tiselj in dodal: "Rokomet je v primerjavi z drugimi športnimi panogami relativno poceni in ima zaradi dolge tradicije in uspešnosti velik potencial v Sloveniji."

Tiselj se po nekaj več kot enoletnem premoru vrača na domačo rokometno sceno. Nazadnje je v domovini vodil Celje Pivovarno Laško, decembra leta 2009 pa ga je na tem položaju zamenjal hrvaški strokovnjak z nemškim potnim listom Zvonimir Serdarušić.

Na selektorskem mestu ženske izbrane vrste, ki jo je že vodil od leta 2000 do 2002, bo nasledil Hrvata Ivico Rimanića, ki je Slovenijo prek kvalifikacij popeljal do lanskega evropskega prvenstva na Norveškem in Danskem. Slovenija je v Skandinaviji osvojila zadnje mesto, v Lillehammerju pa je izgubila z Madžarko, Norveško in Francijo.

Tiselj je znano ime na slovenski rokometni sceni, največji uspeh pa je dosegel leta 2004, ko je slovensko moško izbrano vrsto popeljal do srebrnega odličja na evropskem prvenstvu na domačih tleh. Z rokometašica Krima je dvakrat slavil v evropski ligi prvakinj (2001 in 2003), bil pa je tudi prvi selektor slovenske moške izbrane vrste v obdobju od leta 1992 do 1994. V dolgoletni trenerski karieri je vodil tudi Gorenje Velenje, Sevnico, Mlinotest Ajdovščino, Žalec, italijanski Generali Trst, danski KIF Vejen, Budućnost iz Podgorice in žensko reprezentanco Črne gore.