Knjiga, ki stane 4,69 funta, je bila sprva predvsem praktična šala med študenti, ki pa je prerasla v uspešnico in jo sedaj močno oglašuje celo spletna trgovina Amazon. "Kupil sem jo za štos za mojega prijatelja. On pa jo je nato začel uporabljati za delanje zapiskov. Zdaj jo imajo vsi v študentskem naselju," je povedal študent Jess Lloyd iz Nottinghama.

Avtor bestsellerja, "profesor" Sheridan Simove je sicer pojasnil, da v ozadju ni nobene šale, ampak da gre za resno znanstveno delo. "Gre za rezultat 39 let mučnega raziskovanja in praktičnih študij te zadeve. Ničesar nisem prepustil naključju in sem se res posvetil temu delu," je povedal po poročanju tujih tiskovnih agencij.

"Po več letih težkega dela sem končno prišel do zaključka, da moški ne razmišljajo absolutno o ničemer drugem kot o spolnosti. To je bil šokanten zaključek in moral sem o tem odkritju obvestiti svet," je še dejal.

Vendarle 39-letni Simove, ki je sicer diplomant na sloviti univerzi v Oxfordu, ni pričakoval takega uspeha svoje knjige in tudi namena uporabe, ki so si ga izmislili študentje. "Nisem si mislil, da bodo mojo knjigo uporabili za zapiske s predavanj. V bistvu me tako postavljajo na laž, ko mojo knjigo polnijo z vsebino," je dejal.

"Vendar me prav zanima, koliko se jih vrne k razmišljanju o seksu, ko je enkrat konec predavanj. Stavil bi, da je odgovor 100 odstotkov. Pravzaprav bi šel še dlje in ocenil, da jih 99 odstotkov o seksu razmišlja tudi med predavanji. Najbrž tudi mislijo, da bodo, če bodo uporabljali mojo knjigo za zapiske, lažje prišli do seksa. In seveda so v tej hipotezi popolnoma na pravi poti," je prepričan Simove.