Petra Majdič si je zaželela, da bi tudi Ljubljana, tako kot skandinavski prestolnici Oslo in Stockholm, priredila tekmo v smučarskem teku kar v središču mesta. "Ker je Slovenija postala zelo močna v smučarskem teku, moramo tekmo pripeljati še v Ljubljano," je povedala Petra Majdič, ki je po uradnem delu prireditve še dolgo časa delila avtograme.

Na magistratu se je najbolj domače počutil selektor reprezentance v smučarskih skokih Matjaž Zupan. Na isti lokaciji je bil deležen veličastnega sprejema pred 23 leti po osvojeni srebrni kolajni na moštveni tekmi na olimpijskih igrah v Calgaryju. "Razlika je le v tem, da smo bili tedaj na balkonu, zdaj pa smo na stopnicah," je bil slikovit Matjaž Zupan. Ko smo Jurija Tepeša spomnili, da je imel njegov oče Miran tedaj skupaj s sedanjim trenerskim šefom Zupanom, Primožem Ulago in Matjažem Debelakom sprejem na balkonu, je izstrelil: "Tudi mi bomo tam gori, ko bomo osvojili olimpijsko kolajno." Peter Prevc, ki je v Oslu v prostih trenutkih tudi s pomočjo študija na daljavo krepil znanje za maturo, najbolj pa trpel ob večerjah, ker je bila vsakič na jedilniku riba, je samozavestno napovedal: "To ni moja prva kolajna, niti zadnja. Imam že odličje z mladinskega prvenstva, na članskih pa sem jih šele začel zbirati."

Čeprav je Smučarska zveza Slovenije v hudih denarnih težavah, njen predsednik Tomaž Lovše je zaradi zloma noge na smučanju prišel na prireditev s pomočjo bergel, so njihovi športniki in športnici letos prvič osvojili kolajne, kar šest, na vseh treh svetovnih prvenstvih. Deskar na snegu Rok Marguč in alpska smučarka Tina Maze kar po dve, nordijci Majdičeva in skakalci pa po eno kolajno.