Bronaste športnike so nagovorili in jim čestitali minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič. Nosilce medalj je pozdravilo približno 500 ljudi.

Majdičeva, bronasta iz sprinta v prosti tehniki, je dejala, da je nad to disciplino smučarskega teka že skoraj obupala, vendar je sedaj predvsem po zaslugi trenerjev osvojila bron. Najmlajši izmed četverice skakalcev Prevc je obljubil, da to ni njegova zadnja medalja z velikih tekmovanj, Kranjec pa je priznal, da je njegovih 136 metrov njegov najboljši skok v letošnji sezoni.

Lukšič je ob čestitkah in podelitvah priznanj peterici športnikov povedal, da je Slovenija z osvojenimi medaljami potrdila mesto športne države in da bo na tem mestu tudi ostala. Kocijančič pa je ob čestitkah športnikom dejal, da se je prvič v slovenski zgodovini zgodilo, da smo na vseh treh SP v eni sezoni osvojili medalje. Z njimi so se okitili športniki z nordijskega SP, smučarskega SP in deskarskega SP.

Majdičeva, ki je še vedno v boju za zmago v skupnem seštevku sprinta, obljublja boj za prvo mesto tudi na naslednjih tekmah.

Prav tako danes so pri županu Kranja Mohorju Bogataju sprejeli skakalca Roberta Kranjca in Petra Prevca.

V sredo pa se v Kranju začne državno prvenstvo v smučarskih skokih. Ob 13. uri je na sporedu posamična tekma, na kateri bo svoj četrti zaporedni naslov državnega prvaka skušal osvojiti Kranjec, nastopili pa bodo vsi bronasti s SP v Oslu in ostali slovenski skakalci, ki predvsem v celinskem pokalu letos skačejo odlično. Ob 16. uri pa bo na sporedu še ekipna tekma.