"Tako dobro na vseh mestih pokrite ekipe še nisem imel. Za vsak položaj v ekipi imam dva enakovredna kolesarja. Verjamem, da bomo to na dirkah dokazali," je bil na predstavitvi ekipe kot vedno optimistično razpoložen Eržen, ki v pripravljalnem obdobju ni imel nikakršnih težav. Čeprav ekipa tokrat ni odšla na priprave v tople kraje (Kanarske otoke), jim je v domovini vreme šlo na roko, tako da so opravili kakovosten trening v Strunjanu, poleg tega pa se jih je dalo redno videvati tudi na dolenjskih cestah.

"V Strunjanu smo bili skupaj kar dva meseca in moram reči, da je bilo vse, kot je moralo biti. Smo odlično pripravljeni in verjamemo, da bomo izpolnili svoje cilje. Moja osebna cilja sta dirka po Sloveniji in državno prvenstvo v Goriških Brdih, ki bi mi moralo biti zaradi velikega števila vzponov pisano na kožo. Vsekakor pa se želim dokazati tudi na nekaterih enodnevnih dirkah v Italiji, že čez 14 dni merim na najboljšo deseterico na večdnevni dirki Coppi&Bartali," je dejal Tomaž Nose, ob izkušenem Mitji Mahoriču, desni roki trenerja Eržena, ki bo letos, ko ni več radijskih povezav, imel še večjo vlogo, prvi novomeški adut za večdnevne dirke.

Adria Mobil pa nima le tekmovalnih ciljev. Tako si je vodstvo kluba zadalo cilj, da v petih letih pokrije velodrom v Češči vasi, prav tako pa si želi dirko po Sloveniji, katere je glavni organizator, spraviti še na višjo raven. "Že v bližnji prihodnosti želimo vsaj petetapno dirko po Sloveniji in pokrito dirkališče. Moram reči, da smo na dobri poti, reči se premikajo, zato smo optimisti," je dejal direktor kluba Bogdan Fink, ki je svojim kolesarjem zagotovil tudi najboljšo možno opremo, tako bodo od naslednje dirke naprej vozili na kolesih S-Works: "V preteklosti smo imeli nekaj težav s kolesi, to velja predvsem s kronometrom. Zdaj jih najbrž ne bo več."

Poleg Noseta in Mahoriča bodo letos ekipo sestavljali še Avstrijec Marco Haller, Aljaž Hočevar, Kristjan Fajt, Matej Gnezda, Blaž Jarc, Jure Žagar, Pavel Gorenc ter povratnika Primož Šegina in Blaž Furdi. Prav slednji se je izkazal na zadnji dirki za Trofeo ZSŠDI v Lonjeru, kjer je zasedel peto mesto, Gnezda pa je bil deveti.