Slovenski tekmovalci so vnovič močno zaostali za svojimi načrti. Najboljši je bil Janez Marič, ki je s tremi minutami pribitka osvojil 31. mesto. Točko je za 40. mesto osvojil tudi Klemen Bauer, ki je zgrešil pet tarč. Peter Dokl kljub dobremu strelskemu nastopu, zadel je 19 od 20 tarč, ni prišel med prvih 40 in še kar čaka na prve letošnje točke, bil je 46., Vasja Rupnik pa je zgrešil sedem tarč in tekmo končal kot 86.

"Današnja tekma je bila sila povprečna. Velja pohvaliti Petra Dokla, ki je strelsko nalogo opravil dobro, tudi Janez Marič ni ustrelil slabo, Klemen Bauer in Vasja Rupnik pa sta zgrešila preveč. Dejstvo, da so praktično trije v prvi tretjini uvrščenih, govori o konkurenci," je po tekmi med drugim povedal Uroš Velepec.

Svoje prve posamične zlate medalje se je na koncu veselil 22-letni Boe, ki pa je imel tudi kanček športne sreče, saj bi ga, denimo, lahko prehitela 35-letni Avstrijec Sumann in Francoz Martin Fourcade, ki sta bila nenatančna na zadnjem, četrtem strelskem postanku.

Avstrijec se je po minuti pribitka, zgrešil je prav zadnji, 20. strel, še prebil do brona, Francoz pa je bil nenatančen dvakrat in tekmo končal kot 10. Boe je močno povečal tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer ima zdaj 92 točk prednosti pred rojakom Emilom Heglejem Svendsnom.

"Uresničile so se mi sanje. Vse doživljam zelo čustveno," je po zlatu povedal mladi Norvežan, ki so ga oblile solze sreče. Zelo vesel je bil tudi Rus Maksimov, ki je v šesti tekmi na domačem terenu Rusiji vendarle priboril prvo medaljo. Avstrijec Sumann pa je spregovoril o pogostih biatlonskih občutkih: "Seveda se noro veselim medalje, a obenem sem jezen zaradi prav zadnjega 20. strela, ki me je stal zlata."

V sredo se bodo v individualni tekmi pomerila dekleta, Teja Gregorin pa bo na tekmi branila srebro z zadnjega tovrstnega tekmovanja v korejskem Pjeongčangu 2009.