"Čestitke skakalcem. Ko sem jih srečevala, sem videla njihovo veliko željo, zato sem njihovega odličja vesela tako, kot če bi ga osvojila sama. Noro vesela sem dosežkov v ekipnih preizkušnjah, ki jih Norvežani še posebno spoštujejo, ker se v njih pokaže moč posamezne države. Posebna zahvala kopici ljudi, ki niso nikoli izpostavljeni, a so prvi zraven, ko jokamo, ko pa osvajamo kolajne, so prvi s šampanjcem," je povedala Petra Majdič, ki se na zaključek sezone v Lahtiju, Stockholmu in Falunu pripravlja na Rogli. Že ob bežnem pogledu je vidna izčrpanost, ki so jo na kraljici slovenskega smučarskega teka pustili vsi dogodki v Oslu.

Čeprav sta se športni direktor za skoke in nordijsko kombinacijo Franci Petek in pomočnik trenerja skakalcev Igor Medved (ko je po izgubljeni tekmi v odbojki dan pred tekmo za kazen pešačil s Holmenkollna v dolino, je napovedal zmago Norveške in tretje mesto Slovenije) iz Osla s kombijem vozila 21 ur, sta bila opoldne že v Velenju. "Nejevernežem moram še enkrat pojasniti, da kolajna ni prišla po sreči, ampak smo le pokazali svojo moč. Med vsemi tremi reprezentancami, ki so osvojile kolajno, smo imeli najmanjši odbitek za veter. Od vseh reprezentanc so imeli le še Nemci malo slabše razmere v zraku od nas," je povedal skakalni selektor Matjaž Zupan.

Skakalci so poudarjali, da je kolajna povsem zaslužena. "Vsi smo skočili dobro, ostale ekipe so naredile več napak. Bilo je obratno kot na prejšnjih tekmah svetovnega pokala," je menil Robert Kranjec. Jurij Tepeš je ponosen, ker kolajne z bronastim leskom še ni v družini, saj ima oče Miran srebro z ekipne tekme na olimpijskih igrah v Calgaryju 1988. "Mi nismo presenečeni, ampak smo v kolajno verjeli od prvega trenutka. Trdo delamo in če bi ljudje v Sloveniji bolj verjeli v nas, bi bilo takšnih lepih trenutkov še precej več," je bil jasen Jernej Damjan, medtem ko Peter Prevc upa, da je to začetek zbiranja kolajn v članski konkurenci.