In prav to je razlog, da je župan spremenil mnenje, s čimer pa si je nakopal gnev škofjeloških civilnih iniciativ, v katerih so še vedno prepričani, da je šlo pri projektu parkirišča pod gradom za kravje kupčije in nerazumljivo soglasje zavoda za varstvo kulturne dediščine.

"Drži, pred volitvami sem bil nasprotnik parkirišča na Nunskem vrtu. Zdaj sem videl projekt, ki celovito ureja ta del Škofje Loke, ki je bil doslej vedno najbolj zanemarjen. In spremenil mnenje. Hkrati se bomo rešili pločevine v starem mestnem jedru, saj bo na novem parkirišču dovolj prostora za avtomobile meščanov. Če ne bi bilo tam novega parkirišča, bi morali graditi podzemne garaže ali iskati druge možnosti, za kar pa občina nima denarja. Še več, imamo zagotovljen denar za Nunski vrt in enostavno res nimamo druge izbire, kot da projekt dokončamo," je pojasnil Miha Ješe.

Njegova svetniška lista (Miha Ješe in prijatelji Loke) bo 26. marca organizirala tudi čistilno akcijo ter urejanje poti do loškega gradu s tega dela Škofje Loke. "Pobrali bomo smeti, posekali podrast, naredili načrt pogozditev ali zasaditev dreves in grmovnic. Gre za enega lepših dostopov na grad, ki nudi res lep razgled na Škofjo Loko, a je danes neprehoden in zanemarjen," je dejal Miha Ješe. Prav ta, severni del loškega gradu, je še edini, ki nima obnovljene in polepšane zunanjosti. "Žal bomo morali na novo fasado še nekaj let počakati. Enostavno ni denarja in prednost imajo projekti, za katere je odobren državni ali evropski denar. Na prvem mestu ureditev kanalizacije in vodovoda v porečju Sore," je še pojasnil župan Miha Ješe.