"Cilje, ki smo si jih zastavili, smo večinoma izpolnili. Rodičevi se je žal izmuznila kolajna. Spoznala je, da sodi v svetovni vrh troskoka in bo z delom in trmo gotovo v prihodnje stopila na zmagovalne stopničke. Marina Tomič je na 60 m ovire izpolnila cilj s polfinalnim nastopom. Rožle Prezelj je v skoku v višino izenačil izid sezone, sedaj pa bo moral še dvigniti formo na 2,28 m, da bo lahko nastopil na letošnjem svetovnem prvenstvu v Daeguju," je prvi, uspešnejši del ekipe, na novinarski konferenci na Brniku ocenil predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije in vodja ekipe Martin Steiner.

"Nina Kolarič z rezultatom v skoku v daljino ni bila zadovoljna. Na srečo pa je dokazala, da je poškodbo povsem pozdravila in ko bo sestavila zalet in odskok, bo gotovo spet na zelo visoki ravni. Nina Kovačič je bila drugič na veliki tekmi, Sara Strajnar pa prvič, zato obema sprinterkama želimo uspešno delo v poletni sezoni. Miran Vodovnik pa bo moral na operacijo, saj mu poškodbe zmanjšujejo samozavest in zato so njegovi rezultati v suvanju krogle daleč pod ravnijo, ki jo je sposoben doseči in jo je že dokazal," je dodal Steiner.

"Vse cilje pred prvenstvom, uvrstitev v finale, izboljšanje uvrstitve izpred dveh let in izboljšanje osebnega rekorda, sem dosegla. Bila sem v boju za medaljo, ki se mi je na žalost za las izmuznila, vseeno pa mi to daje motivacijo za prihodnje," je napovedala Rodičeva.