Prvenstvo je kot zelo uspešno ocenil tudi predsednik Mednarodne smučarske zveze Fis Gian Franco Kasper: "Vedeli smo, da bo Oslo nekaj posebnega, da bo edinstven smučarski festival in zelo težko bo to prireditev v prihodnjih letih preseči."

Organizatorji so prodali kar 275.000 vstopnic, po nekaterih ocenah pa si je ob progah brezplačno tekmovanja ogledalo še dodatnih 300.000 nad nordijskimi športi navdušenih Norvežanov in drugih gledalcev. Sven Aaser, vodja organizacijskega odbora, se je 575.000 gledalcem zahvalil za odlično vzdušje, ki so ga obiskovalci ustvarili med 21 tekmami. "Kaj takšnega je možno le tukaj v Oslu. Navijači so me navdušili, predvsem njihov športni duh," je dejal Aaser.

Navdušile so tudi večerne podelitve kolajn in kulturni program, ki si jih je v središču mesta po ocenah policistov ogledalo približno 650.000 ljudi. Omenjene številke za Fis predstavljajo rekord.

Zvezdnika tokratnega prvenstva sta nedvomno Bjoergnova in njen rojak Petter Northug, kot velesila pa so se pokazali tudi Avstrijci, ki so osvojili kar sedem zlatih kolajn, dve srebrni in en bron. Norvežani so prvenstvo končali na prepričljivem prvem mestu z dvajsetimi kolajnami. Tudi Slovenija se je z dvema bronoma prebila na lestvico dobitnikov žlahtnih kovin, na koncu je bila enajsta med dvanajstimi državami, ki so na Norveškem osvojile kolajne.

Naslednje svetovno prvenstvo bo leta 2013 gostila italijanska dolina Fiemme, leta 2015 pa švedski Falun. Nazadnje je Val di Fiemme prvenstvo gostil leta 2003, še pred tem pa leta 1991, kjer se je z zlatom skakalca Francija Petka slovensko smučanje veselilo prve nordijske medalje na SP sploh. Za leto 2017 so v igri za zdaj poljske Zakopane, finski Lahti in nemški Oberstdorf. "K svetovnem prvenstvu v Italiji bodo obiskovalci prav gotovo pristopali z drugačno vnemo. A bržkone si bo prvenstvo ogledalo tudi med 3000 in 10.000 Norvežanov, kar tudi pomaga" je bil nad vikingi še navdušen Kasper, ki bi se v Oslo še rad vrnil: "Večkrat bom tukaj, bolj bom vesel."