Kaj se je dogajalo v strelskem delu zasledovanja? S 15. mesta ste napredovali že na šesto, potem pa kar devet kazenskih?

Na drugem postanku leže sem v vetru naredil napako pri korekciji na diopterju in tri zgrešil. Stoje se nisem več zmogel zbrati. V začetku je šlo odlično, potem daleč od sposobnosti in želja. Škoda, tekel sem, kot že dolgo ne.

V soboto ste proti svetovnemu prvaku Arndu Peifferju že do polovice tekme izgubili kar 47 sekund, potem le še 16. Malce čudno, kajne?

Zares. Ko sem videl analitične rezultate, sem bil zelo presenečen. 20 sekund sem izgubil že v prvem od treh krogov in to je zelo veliko zame. Tudi zato, ker sem začel zelo hitro, saj je na "desetki" treba hitro začeti. Že po enem kilometru sem se spraševal, če bom tak ritem sploh vzdržal. V drugem krogu sem ujel in sledil Čeha Slezingerja, ki je tekel v cilj. V zadnjem krogu sem tekel s Peifferjem.

Nemec vam je v zadnjem klancu očitno stežka sledil, v ravninskem delu zaključka pa je elegantno padel mimo. Ali ste imeli občutek, da ima hitrejše smuči?

Ne. Imel sem dober občutek, vzel sem najnovejši par "fischeric". Ugibali smo, da so morda nekateri imeli le na startu kaj drugega. Mogoče so nekateri imeli kakšne hitrostne "gele" pod smučmi. Smuči, kolikor sem primerjal s Slezingerjem in Peifferjem, so bile konkurenčne. V klanec proti cilju pa sem res tekel na polno, ker je to moj teren. Na prelomnicah pa izgubljam.

V soboto ste zgrešili dve tarči.

Že dva kazenska sta za šprint preveč za vrhunski dosežek. Dva kazenska sta tekla tudi Fourcade in Svendsen, a sta v teku še vedno malce pred mano. Tekaško sem z devetim časom nekako na nivoju sezone, to sem pričakoval in želel. Nekaj časa sem upal, da bom vseeno med deseterico, a me je kasneje prehitelo nekaj "padalcev".