Za tolažbo je s 603 cm izboljšal francoski rekord Jeana Galfiona, na lestvici vseh časov pa je v dvorani na tretjem mestu, saj je bil poleg Ukrajinca od njega boljši le še aktualni olimpijski prvak Avstralec Steve Hooker. Za drugi sobotni vrhunec je poskrbel Rus Ivan Uhov, ki je bil v prvem poskusu na 244 cm zelo blizu, da bi po 22 letih odvzel svetovni rekord Kubancu Javierju Sotomayorju.

Za vrhunec tridnevnega dogajanja v Parizu je po pričakovanju poskrbel francoski najstnik Teddy Tamgho (na fotografiji). 21-letni skakalec troskoka je v drugi seriji najprej izboljšal svetovni rekord na 17,92 m, v četrti pa je dosežek še ponovil in dokazal, da je trenutno najboljši na svetu. Sijajno tekmo sta z dosežkoma 17,73 in 17,62 potrdila srebrni Italijan Fabrizio Donato in Marian Oprea.

Slovenska atletska reprezentanca se iz Pariza danes kot ena od 24 reprezentanc vrača brez kolajne. Najuspešnejša država je bila Rusija (15 kolajn), predvsem po zaslugi ruskih atletinj (12 kolajn), ki osvajajo kolajne po tekočem traku, medtem ko je večina v atletskem svetu neznanih. Drugi po uspešnosti so bili Francozi (11 kolajn), tretji pa Nemci (10). Odličja je v sijajnem vzdušju v Bercyju osvojilo 21 držav.