Danes bodo lahko uživali v predstavi veleslalomistov (tekmo bo ob 9.30 začel Carlo Janka). Slovenski obeti niso najboljši. V tej sezoni Slovenci niso osvojili še nobene točke, v Podkorenu pa suša traja od leta 2007. Včeraj so bili kljub temu optimistično razpoloženi. Priložnost bodo dobili tudi nekateri mladi, kajti tako v veleslalomu kot slalomu bo lahko nastopilo po šest slovenskih tekmovalcev. Prednost domače proge ne bo tako velika, kot bi bila, če bi na njej trenirali več. V zadnjem tednu so vadili na položnejšem hribu v Kranjski Gori, pred tem pa so na poligonu lahko trenirali le med sedmo in deseto uro zjutraj, kar potreb vrhunskih smučarjev ne zadovolji. "Hvaležni smo za vsak trening na tej strmini. Kljub vsemu bi si želel boljšega odnosa do slovenske reprezentance. Treningi ob sedmih zjutraj niso tekmovalno primerljivi. Sodelovanje želimo prestaviti na višjo raven. K sreči so se pojavile iniciative o gradnji treh novih poligonov v Sloveniji," je dejal predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje Jure Košir.

Slovenci bodo danes na hrbtih nosili visoke startne številke. Kot prvi se bo na progo podal Miha Kürner (številka 44), sledili mu bodo Janez Jazbec (45), Aleš Gorza (47), Matic Skube (57), Patrick Jazbec (65) in debitant Žan Kranjec (66). Skupaj z Mitjo Valenčičem, Bernardom Vajdičem in mladincem Klemenom Kosijem, ki bodo nastopili le v slalomu, so včeraj po novinarski konferenci kovali načrt, kako bodo v smučarski pokoj pospremili Mitjo Dragšiča. Ta se bo jutri poslovil kot predtekmovalec, očitno pa ga čaka presenečenje.

Slovenski tabor bo imel večja pričakovanja jutri. Poleg Valenčiča bo adut za uvrstitev med prvo dvajseterico Skube, ki je v zadnjem času v solidni formi. "Proga bo vrhunska, če bodo temperature ponoči pod ničlo," je Matic Skube dejal, ko je včeraj preizkusil podkorensko strmino. "V slalomu mi gre dobro, kar bom moral pokazati še na tekmi. V tem primeru se nadejam še boljšega rezultata kot v Banskem. Strmejša proga, kakršna je v Podkorenu, mi bolj ustreza kot položnejše. Uganka je le postavitev. Vrata bo namreč postavil Ante Kostelić, ki je znan po tem, da postavlja neobičajne proge. Morda bo več tekmovalcev odstopilo," je dodal 22-letni smučar iz Škofje Loke.