"Pred prvenstvom sem vam rekel, da je Snežana sposobna skočiti med 14,20 in 14,40 metrov. To se je tudi pokazalo," je bil po skoku svoje tekmovalke zadovoljen trener Srdjan Djordjevič. "Ni me presenetila. Bolj bi bil razočaran, če Snežani ne bi uspelo. Po ogrevanju sem bil prepričan o uspehu, ko je dvakrat skočila prek 14 metrov. Takšna dejstva dajo športniku potrditev, da je na pravi poti in to je Snežana izkoristila," je na trenerskem mestu, kamor smo nepričakovano prišli brez težav, nadaljeval slovenski strokovnjak. Vmes je čestital Koprčanki, pokomentiral tehniko nekaterih drugih kvalifikantk in budno spremljal jutranji nastop Marine Tomič na 60 metrov. "Pomembno je, da pred finalom Snežana ne začuti pritiska. Skakati mora sproščena. Če se bo 'zakrčila', bo to zelo slabo," nam je še pojasnil Đorđevič.

Izkazalo se je, da so bile kvalifikacije troskoka izjemno kvalitetne, kar je bilo glede na rezultate pred prvenstvom presenetljivo. Kar sedem skakalk je preskočilo kvalifikacijsko normo, tudi osma, Grkinja Athanasia Perra, pa je presegla 14-metrsko znamko, ki loči dobre atletinje od vrhunskih. Zato niti ni presenetljivo, da so kar štiri tekmovalke izboljšale osebne rekorde, še pet pa je izboljšalo najboljše dosežke v sezoni.

"Izpolnila se mi je velika želja, da sem presegla normo že v prvem poskusu. Šlo je res daleč," je pojasnila Snežana Rodič, ki je v mešani coni opravila številne intervjuje. Različne televizijske postaje očitno svetlolaso Koprčanko rade pokažejo svojim gledalcem. Spodbudno pred današnjim finalom je, da Rodičeva pri odrivu sploh ni zadela deske, ki bi jo lahko še dodatno dvignila v zrak. Odrinila je vsaj 20 centimetrov pred desko. "Res si nisem želela prestopiti. Na ogrevanju sem sicer zadela desko, na tekmi pa sem šla raje še malce nazaj. Kljub odličnemu skoku sem v kvalifikacijah podarila nekaj centimetrov. V finalu jih ne bom. Šla bom vse skoke na polno!"

Razplet kvalifikacij troskoka je bil presenetljiv. Izpadle so kar tri favoritinje za kolajno - Nemka Katja Demut (pred Parizom je imela prijavljen najboljši rezultat v Evropi), Grkinja Paraskevi Papahristou (po mnenju mnogih prva favoritinja) in nekoliko poškodovana naturalizirana Belgijka Svetlana Bolšakova. Tudi do nas vedno prijazna srbska atašejka Biljana je bila razočarana zaradi izpada soimenjakinje Topićeve (13,93 - deseto mesto). "Žal mi je za njih. Res je, da so moje tekmice, a tudi dobre prijateljice. Toda v finalu zato ne bo nič manjša konkurenca. Smo se punce veliko pogovarjale med seboj in je čutiti živčnost. Zdi se mi, da jih veliko čuti, da so blizu kolajni. Sama se z njo ne obremenjujem, niti je ne napovedujem," je razlagala Rodičeva.