Sobota, 5. marca

Najboljši veleslalomisti na svetu ne bodo čakali na vrhu Vitranca. Ne, najboljši veleslalomisti bodo v Cerknem, kjer bodo potekale zimske športne igre SDS. Skoraj simultano s podelitvijo pokalov v Podkorenu bodo pokale delili tudi v Cerknem.

V ljubljanski Drami bodo premierno uprizorili komedijo Beneški trgovec Williama Shakespeara v režiji Eduarda Milerja.

Kdor ima nepopisno rad pomaranče, ga bo pot nesla v italijansko Ivreo v bližini Torina. Tam bodo namreč lokalci in obiskovalci podoživeli srednjeveško bitko in se obmetavali s tem C-vitamina polnim agrumom.

Nedelja, 6. marca

Najboljši svetovni slalomisti bodo imeli ta dan nedeljeno pozornost športne srenje, ko se bo na Podkorenu vnel boj za točke svetovnega pokala, saj bodo najboljši SDS-jevci v nedeljo že v toplem zavetju svojih domovanj.

Dan odprtih vrat uprave za pomorstvo, na katerem bo omogočen ogled plovil državnih služb na morju, med drugim tudi ogled večnamenske ladje Slovenske vojske Triglav11.

V mariborski stolnici bo potekala slovesna maša ob umestitvi novoimenovanega mariborskega nadškofa metropolita Marjana Turnška. Prejšnji škof Franc Kramberger je bil odstavljen, potem ko je slovensko cerkev skoraj spravil na kant.

Ponedeljek, 7. marca

Znova se je prebudila parlamentarna komisija, ki preiskuje sume korupcijskega ravnanja ministra Gregorja Golobiča. S predsednikom komisije Rudolfom Petanom (SDS) se bodo člani dogovarjali o nadaljnjem delu. Na zadnjem dnevu še februarskega zasedanja bodo poslanci med drugim dokončno odločili o novem zakonu o regionalnem razvoju.

Torek, 8. marca

Mednarodni dan žena in pustni torek. Nič ne bo tako, kot se bo zdelo na prvi pogled.

Na zahtevo SDS bo mandatno-volilna komisija obravnavala poročilo o delu Kosove protikorupciske komisije za leto 2009. Poročilo je že lani obravnavala zdaj z novim zakonom ukinjena parlamentarna Mariničeva (SDS) komisija, vendar je pri tem sprejela sklep, da ji mora Kos posredovati podatke o svojih aktivnostih glede nakupa patrij. Ta pa tega ni storil.

Sreda, 9. marca

Gorenakov notranjepolitični odbor se bo na pepelnično sredo že tretjič ukvarjal z novelo zakona o zemljiški knjigi, ki jo tokrat znova predlaga vladna koalicija.

Tea Gregorin bo na svetovnem prvenstvu v biatlonu, prikladno umeščenem v Sibirijo, branila srebrno medaljo na 15 kilometrov dolgi preizkušnji.

Četrtek, 10. marca

Predsednica preiskovalne komisije "Janković" Alenka Jeraj (SDS) bo med drugim znova zaslišala Damjana Jankovića. Na seznamu prič je tudi direktor družbe Hypo Leasing, podjetja za financiranje, Andrej Potočnik.

Petek, 11. marca

V Bruslju se bodo srečali predsedniki držav in vlad evro območja.