Smučarski tek: Po Petri se bo Sloveniji še dolgo kolcalo

Anja Eržen - 7 (7. mesto, 14 nastopajočih): Čeprav je stara 18 let, se ni ustrašila konkurence. Njej zaostanek 58 sekund ob predaji bi bil še manjši, če se ne bi zapletla in padla v zadnjem spustu.

Petra Majdič - 10 (7. mesto): Vključila je turbopogon in dosegla drugi izid v klasičnem delu, potem ko je kot lovec na lovu po progi podila Kowalczykovo. Ko bo smuči postavila v kot, se bo Sloveniji še dolgo časa kolcalo po desetletju predstav, s katerimi je premikala gore.

Vesna Fabjan - 7 (7. mesto): Za polovico Slovenije junakinja, za polovico grdi raček po napovedi resnice na svoji spletni strani. V svoji predaji je dosegla 10. izid. V športu moraš imeti vedno še kakšen dodaten motiv, da iztisneš iz sebe več. Rivalstvo, tudi na meji hudega spora, je velikokrat del tega. Z odhodom Petre bo postala številka ena obetavne ekipe, če je vodja, bo pokazal čas.

Barbara Jezeršek - 7 (7. mesto): Njena krivulja uspehov se lepo vzpenja. Obrestovalo se ji je garanje v fitnesu Ksenije Predikaka, državne rekorderke v skoku v daljino.

Smučarski skoki: Prevcu se je naježila koža

Jernej Damjan - 7,5 (13. mesto, 63 nastopajočih): V finalu, ko je s sedmim izidom serije z 22. mesta napredoval na 13., je spominjal na Damjana iz najboljših časov.

Jurij Tepeš - 6,5 (20. mesto): Še konec tedna je bil v bolniški postelji, sinoči pa drugi pilot "slovenskih pilatusov", ki so nekonkurenčni svetovnim reaktivcem.

Robert Kranjec - 5,5 (23. mesto): Ni se obremenjeval s pričakovanji, zato se tudi ni sekiral.

Peter Prevc - 5,5 (25. mesto): Če že uvrstitev ni bila po njegovem okusu, je užival v vzdušju. Ko je čakal na zaletišču, se mu je naježila koža, me letenjem po zraku pa zaradi osredotočenosti na nalogo ni slišal nič.