Potem ko je bila na Holmenkollnu ves dan tako gosta megla, da bi jo skoraj lahko rezal z nožem, so skakalci začeli poskusno serijo, ki pa je bila prekinjena po 36 tekmovalcih, saj je veter ogrožal varnost tekmovalcev. Kvalifikacije so prestavili na danes ob 15.30, začetek tekme pa je predviden ob 17. uri. Za Slovenijo bodo v kvalifikacijah nastopili Robert Kranjec, Peter Prevc, Jernej Damjan in Jurij Tepeš. V kvalifikacijah bo treba za uvrstitev na tekmo premagati 13 tekmovalcev.

Konkurenčne smuči, nekonkurenčni skoki

Potem ko je na prvi tekmi ostal brez kolajne, je Francoz Jason Lamy Chappuis, že pred koncem sezone zmagovalec letošnjega svetovnega pokala v nordijski kombinaciji, upravičil vlogo favorita na tekmi s skokom v gosti megli na veliki skakalnici in tekom na 10 kilometrov. "Pred tekmo sem bil nervozen zaradi mojih velikih pričakovanj in javnosti. Po skoku sem se sprostil in zdaj je veselje enako kot ob naslovu olimpijskega prvaka," je povedal vladar letošnje sezone v nordijski kombinaciji.

Slovenci so z 29. mestom Gašperja Berlota, 39. Marjana Jelenka in 41. Jožeta Kamenika zaostali za pričakovanji. "Višje uvrstitve smo zapravili na skakalnici, saj v teku še nismo tako močni, da bi skakalne spodrsljaje popravili v teku. Ko smo na srednji skakalnici skočili dobro, smo imeli nekonkurenčne tekaške smuči. Zdaj imamo po zaslugi izposoje pri tekačicah super smuči, pa smo zamočili na skakalnici," je potarnal glavni trener slovenske vrste Primož Triplat, ki bo fantom danes namenil dan počitka.